Αρχική Νέα Τοπικά Εντοπισμός προσφύγων σε φορτηγό- σύλληψη διακινητή τους στον Πειραιά

Εντοπισμός προσφύγων σε φορτηγό- σύλληψη διακινητή τους στον Πειραιά

23

Στον εντοπισμό  είκοσι έξι (26) προσφύγων και τη σύλληψη του  43χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, μέσα στο χώρο του φορτίου Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ με προορισμό το λιμένα Πειραιά, παραβιάζοντας την απαγόρευση απομάκρυνσής τους από τη ν. Χίο.
Από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μεστών με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου, μεταφέρθηκαν στο λιμενικό κατάστημα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση και αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές στη Λιμενική Αρχή Χίου το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με παράνομη διακίνηση μεταναστών, αναγνωρίστηκε από τους πρόσφυγες, ένας  43χρονος αλλοδαπός ως το άτομο που τους μετέφερε στο φορτηγό όχημα και τους βοήθησε να κρυφτούν σε αυτό.
  Ο 43χρονος, ο οποίος είχε επιβιβαστεί ήδη στο πλοίο,  εντοπίστηκε και συνελήφθη με τον κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά από τα εκεί στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα  ευρώ (€4.250). 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.