Αρχική Νέα Αθλητικά Πρώτος στις καρδιές μας ο Χριστόφορος Μερούσης- τερμάτισε στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών...

Πρώτος στις καρδιές μας ο Χριστόφορος Μερούσης- τερμάτισε στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

49


 Τη συγκίνηση που προσφέρει η συμμετοχή και ο τερματισμός σε ένα μαραθώνιο δρόμο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έζησε ο Χριστόφορος Μερούσης.

Ο χιώτης αθλητής τερμάτισε στην 116η θέση με χρόνο 2:29:39, πίσω από τις δυνατότητές του, αλλά το σημαντικό στο μαραθώνιο είναι ο τερματισμός· ενώ στην 132η θέση με χρόνο 2:37:03 τερμάτισε ο Μιχάλης Καλομοίρης.

Η Κένυα επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία της στους αγώνες αντοχής, καθώς μετά την Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ, που νίκησε τον Μαραθώνιο γυναικών (2:24:04) δευτερόλεπτα , ήρθε ο Ελιούντ Κιπτσόγκ να νικήσει τον Μαραθώνιο ανδρών στο Ρίο.

Ο Κενυάτης δρομέας τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:08:44, αφήνοντας δεύτερο τον Αιθίοπα Φεϊζά Λιλέσα με 2:09:54 και τρίτο τον Αμερικανό Γκάλεν Ραπ με 2:10:05.


Υπήρξε προσπάθεια δρομέων για να τερματίσουν, που ήταν πραγματικά συγκινητική, όπως του Ιρανού Μοραντί, που είχε καταρρεύσει στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε γονατιστός στην 129η θέση, αλλά και του Αργεντινού Μπρούνο που έτρεξε τα τελευταία 2 χιλιόμετρα πατώντας στο ένα πόδι λόγω κράμπας και τερμάτισε με υπερπροσπάθεια στην 137η θέση.

Συνολικά τερμάτισαν 140 Μαραθωνοδρόμοι από τους 155 που μπήκαν στην γραμμή εκκίνησης.

Στις γυναίκες πίσω από τη Χρυσή Ολυμπιονίκη Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ από την Κένυα, δεύτερη τερμάτισε η Γιουνίς Τζεπκιρούι Κίρουα από το Μπαχρέιν (2:24:13), ενώ την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε μια άλλη Αφρικανή, η Μάρε Ντίμπαμπα από την Αιθιοπία με επίδοση 2:24:30.

Από ελληνικής πλευράς, η Ράνια Ρεμπούλη κατέλαβε την 88η θέση με χρόνο 2: 46:32, η Σοφία Ρήγα την 103η (2:49:07) και η Παναγιώτα Βλαχάκη την 118η θέση (2:59:12).

 

Ευχαριστίες Χριστόφορου Μερούση

Στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Χριστόφορος Μερούσης έγραψε λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα:

Φίλοι μου σας ευχαριστώ όλους για σήμερα!

Μου δώσατε απίστευτη δύναμη…σίγουρα και εγώ ήθελα κάτι καλύτερο με βάση τις δυνατότητες μου και την προπόνηση που έβγαλα!
Τα πράγματα όμως ήταν δύσκολα όπως και οι συνθήκες στον αγώνα! Και λόγω προβλήματος που με επηρέασε πολύ τελικά και χρειαζόταν αγωγή με αντιβίωση, (την οποία δεν πήρα) αρκούμαι στον τερματισμό μου που ήταν και το μεγάλο μου όνειρο!
Το πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις όμως… Ποτέ δεν είπα ότι πάω για μετάλλια ούτε ήθελα να δημιουργήσω προσδοκίες που δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω! Χαίρομαι