Αρχική Νέα Τοπικά Καίγεται η Βορειο- Δυτική Χίος- πέρασε από Σιδηρούντα η φωτιά

Καίγεται η Βορειο- Δυτική Χίος- πέρασε από Σιδηρούντα η φωτιά

42

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στη βορειοδυτική Χίο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης κοντά στο χωριό Κατάβαση και λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων εξαπλώθηκε γρήγορα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς στις 5.00 περίπου το πρωί πέρασε από το χωριό Σιδηρούντα, προκαλώντας ζημιές σε 2-3 σπίτια περιμετρικά του χωριού και συνεχίζει προς τα νότια, κοντά στην περιοχή Μετόχι.

Να σημειωθεί ότι στην παραθαλάσσια περιοχή Μάναγρος, όπου βρίσκεται βορειότερα από το σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με παιδιά με αναπηρία (που διοργανώνει ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία) τα οποία και μεταφέρθηκαν άμεσα στο Σχολείο του χωριού Βολισσού όπου και βρίσκονται ασφαλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χωριό Σιδηρούντα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο ηλικιωμένες γυναίκες και μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, όπου σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού προσπαθούν για την κατάσβεσή της.

Λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων, του πευκοδάσους αλλά και της θαμνώδους άγριας βλάστησης (αστιφίδες) η φωτιά έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ έχουν δημιουργηθεί πολλά μέτωπα.

Να σημειωθεί ότι τμήμα της περιοχής αυτής είχε καταστραφεί και στη μεγάλη φωτιά του 2012.

ΠΗΓΗ: ERA-AEGEAN.GR