Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Πετυχημένος ο 5ος ημιμαραθώνιος της Χίου

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Πετυχημένος ο 5ος ημιμαραθώνιος της Χίου

17

    

    
                     Πετυχημένος ο 5ος ημιμαραθώνιος της Χίου

  Δεύτερη χρονιά στο ”ΚΑΡΦΙ” για τη στήλη αυτή και αφού πήραμε μια ”ανάσα” ξεκούρασης τον Αύγουστο, να ευχηθούμε καλή μας σεζόν! Μιας και είμαστε στην ”αφετηρία” της χρονιάς, να ξεκινήσουμε με κάτι ”σχετικό”! 

Διεξάχθηκε την προηγούμενη Κυριακή για πέμπτη συνεχή χρονιά στη Χίο ο 5ος ημιμαραθώνιος! Ετσι λοιπόν εκείνη τη μέρα η αφετηρία που έγινε μπροστά στο πρώην Δημαρχείο του Αγίου Μηνά – Θυμιανά ”πλημμύρισε” από κόσμο, νιάτα, ζωντάνια, χαρά. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, μιας και αν  ”το λέει η καρδιά του” κάποιου τότε δεν μεγαλώνει ποτέ! Οι δρομείς που συμμετείχαν ήταν πάνω από 800, κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός αυτός και είναι φυσικά το πολύ θετικό αφού πάει να γίνει θεσμός για τη Χίο! Εκείνοι που έτρεχαν απήλαυσαν μια πολύ όμορφη διαδρομή, μέσα στα ανεπανάληπτα – γραφικά σοκάκια του Κάμπου της Χίου, έξω από τα αρχοντικά και περιβόλια!

Την άψογη αυτή διοργάνωση για άλλη μια χρονιά την είχε ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου, που φέτος αγκαλιάστηκε και από την Περιφερειακή Ενότητα και από το Δήμο, καθώς και από πολλούς φορείς του νησιού, χορηγούς κλπ. Όλο αυτό άφησε ευχαριστημένους όχι μόνο τους Χιώτες αλλά κυρίως τους δρομείς από την υπόλοιπη Ελλάδα και από το εξωτερικό που είχαν έρθει από 20 χώρες για να τρέξουν, πολλοί από αυτούς συνδύασαν και διακοπές στο νησί! Εκτός από τον ημιμαραθώνιο των 21.100 μέτρων, έγιναν και αγώνες 10,5 χιλ., 5 χιλ. και 1.500 μέτρων για παιδιά.
Ο νικητής του μεγάλου αγώνα ήταν ο Χιώτης Κυριάκος Συμιριώτης!

Εμείς συγχαρητήρια να πούμε σε όλους! Και του χρόνου με το καλό!

 Καρφί από το Αιγαίο (ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 3/9/2016)              
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης