Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Προσφυγικό: Η οργή (να’ ναι) προς σωστή κατεύθυνση

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Προσφυγικό: Η οργή (να’ ναι) προς σωστή κατεύθυνση

21


Καρφί από το Αιγαίο              
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

Προσφυγικό: Η οργή (να’ ναι) προς σωστή κατεύθυνση

 

 Με το άλυτο θέμα το προσφυγικό θα ασχοληθούμε ξανά, που ”καίει” την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο… Ας μας επιτραπεί φέτος παραπάνω να σχολιάζουμε, αφού τις ξερές ειδήσεις λίγο – πολύ οι περισσότεροι νομίζουμε πως τις γνωρίζουν.

Καλές είναι οι συσκέψεις στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, όπως αυτή που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή μεταξύ του υπουργού του κ. Μουζάλα και αντιπροσωπεία της Χίου με επικεφαλής τους αντιπεριφερειάρχη Χίου και δήμαρχο Χίου. Αλλά όταν είναι προειλημμένες οι αποφάσεις από μήνες πριν… τότε συγγνώμη νιώθουμε ότι δεν μας την είπαν όλη την αλήθεια το Μάρτιο όταν υπογράφηκε η συμφωνία της Ε.Ε. και Τουρκίας.

Η είδηση αποκαλύφθηκε τώρα 6 μήνες μετά ,ή τουλάχιστον τώρα έγινε γνωστή και αλλάζει τα δεδομένα σχετικά πως παραμένουν οι πρόσφυγες στα νησιά… Είναι προσυμφωνημένο λοιπόν για να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι από τα νησιά μας πρέπει να συντρέχουν δυο λόγοι:

Ή να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, ή να πάρουν άσυλο από τη χώρα μας…

Η συμφωνία λέει επίσης πως αν φύγουν από τα νησιά η Τουρκία δεν τους παίρνει πίσω… Μετά από αυτά θα έπρεπε να ”χτυπήσουμε το δάσος” και όχι ”το δεντράκι” που είναι η ελληνική πολιτεία και πόσο μάλιστα με τα φυλλαράκια του που είναι οι αδύναμοι πρόσφυγες…

Το ”δάσος” στην περίπτωση αυτή είναι η Ε.Ε. Πολλοί λένε διάφορα, για την Ε.Ε. και για την κυρία Μέρκελ όμως σιωπή – τίποτα…

Μας φαίνονται πολύ περίεργα όλα αυτά, ας τα δούμε με καθαρή ματιά και ας κινηθούμε με οργή προς τη σωστή κατεύθυνση.
Από τη μεριά του ”δάσους” δηλαδή.