Αρχική Νέα Τοπικά Νυκτερινά επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας

Νυκτερινά επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας

14

 
Ο αναβρασμός που από το μεσημέρι επικρατούσε στον καταυλισμό της Σούδας, αλλά που οι ίδιοι οι πρόσφυγες φρόντισαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα συνεχίστηκε και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με περιορισμένα επεισόδια μεταξύ Αλγερινών και Σύριων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προσπάθειες αλγερινών να δημιουργήσουν προβλήματα στον καταυλισμό (που ήδη είχε ταλαιπωρηθεί από τη μεσημεριανή βροχή), Σύριοι προσπάθησαν να τους αντιμετωπίσουν.
Μάλιστα οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν όταν είδαν ότι τα επεισόδια κινδύνευαν να επεκταθούν και οικογένειες, όπως και μητέρες με παιδιά έφευγαν από τη δυτική είσοδο του Κέντρου (προς την οδό Γένοβας).
Έντονη κινητικότητα ειδικά επί της οδού Καλουτά και με εμφανή την παρουσία της αστυνομίας, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ παρέμειναν στο χώρο του καταυλισμού οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις ατόμων που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια.
Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι ξεκίνησε η απομάκρυνση κυρίως των οικογενειών από τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ, σε μια προσπάθεια να κλείσει η δομή που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Δημαρχείο Χίου και δεν πληροί στο ελάχιστο τις συνθήκες διαβίωσης.

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr
ΦΩΤΟ από video, astraparis.gr