Αρχική Νέα Τοπικά Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό- ανώνυμη η Επιτροπή Αγώνα

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό- ανώνυμη η Επιτροπή Αγώνα

9

 
«Να είμαστε όλοι εκεί, επώνυμα μαζί μπορούμε», έχει ως σύνθημα η αφίσα της λεγόμενης «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα»  που καλεί σε συγκέντρωση στις 6.00 το απόγευμα την Τετάρτη, 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία Βουνακίου με θέμα το προσφυγικό- μεταναστευτικό, αλλά χωρίς μέχρι και την τελευταία ημέρα να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα μέλη που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη Επιτροπή αλλά και το ποιοι θα είναι οι ομιλητές.

Στη σχετική αφίσα αναφέρονται ακόμα 7 «Επιτροπές Αγώνα» που συμμετέχουν όπως επίσης και δύο πολιτιστικοί σύλλογοι.

Με νωπές τις μνήμες από τη συγκέντρωση και πορεία της 14ης Σεπτεμβρίου που με αντίστοιχα αιτήματα οδηγήθηκε σε «καπέλωμα» από ακροδεξιές απόψεις και επεισόδια όπου επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων, το στοίχημα της σημερινής συγκέντρωσης είναι κατά πόσο θα κινηθεί σε δημοκρατικά πλαίσια.

Μετά την πορεία θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το ξενοδοχείο Χανδρής, στην αντίθετη κατεύθυνση δηλαδή από εκεί που είναι το Κέντρο προσφύγων & μεταναστών στη Σούδα στην πόλη της Χίου.

Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Πολύδωρος Λαμπρινούδης όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης στήριξαν τη σημερινή συγκέντρωση.

Αντίθετα από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας καταγγέλλεται η ανωνυμία που διατηρείται στο κάλεσμα της «Επιτροπής Αγώνα», ενώ με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου δηλώνει την αντίθεσή του σε αυτήν.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr