Αρχική Νέα Τοπικά Σκοτώνονται αλεπούδες, σε νησί αρουραιόπληκτο

Σκοτώνονται αλεπούδες, σε νησί αρουραιόπληκτο

15

Το νησί εδω και 25 χρόνια εχει κριθεί αρουραιοπληκτο, όπου με υπουργική απόφαση σταμάτησε η μακάβρια απάνθρωπη θανάτωση των αλεπούδων απο το Δασαρχείο.
Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Οικολογίας είχε στειλει στομάχια αλεπούδων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για εξέταση τους, όπου μας είχε τότε ενημερώσει αυτό που ειναι στους γνωστικούς ανθρώπους γνωστό οτι τα θηλαστικά αυτά τρέφονται κύρια μονάχα με τρωκτικά —και οχι με πέρδικες όπως λέγουν οι ανημέρωτοι κυνηγοί….

Σήμερα , φιλοι μας ενημέρωσαν ότι πέντε τουλάχιστον αλεπουδες βρίσκονται σκοτωμένες στο δρομο από το Ιατρικό κέντρο Πυργιού και γύρω από τον περιφερειακό…

Δεν είμαστε σε θεση να γνωρίζουμε πως επήλθε η μαζικη αυτή εξόντωση των θηλαστικών αυτών …Σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός… Πιθανά από φόλα ή από αυτοκίνητα ή από κυνηγούς . Ανεξάρτητα αποτελεί τραγικό γεγονός να ξεκληρίζεται η άγρια ζωή από το νησί τόσο αποτρόπαια, πράγμα που ενισχύει την άποψη μας ότι η Χίος αποτελεί το Νταχάου ζωών και πουλιών… Λυπούμαστε για την κατάντια μας …

Επιπλέον : Πληροφορηθήκαμε από συνειδητοποιημένους κυνηγούς ότι κάποιοι σκοτώνουν μετά μανίας αλεπούδες σε ολόκληρο το νησί με ντουφέκι ….
Τι να συμπληρώσουμε;
Κρίμα. …