Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: Ναι στο παγχιακό συλλαλητήριο-συναυλία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

ΣΕΣΝΟΧ: Ναι στο παγχιακό συλλαλητήριο-συναυλία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

4

Ανακοίνωση

 

 

 

 

Χίος, 30/09/2016

 

     Εμείς, οι υγειονομικοί  απευθυνόμενοι στο Χιώτικο λαό δηλώνουμε ότι, καθημερινά βρισκόμαστε στο πλευρό του κάτω από αντίξοες  συνθήκες και παρ’ όλες τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, επιτελώντας στο ακέραιο το λειτούργημα μας.  Την κοινωνία την υποβαθμίζει η ανεργία,  η φτώχεια, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η διάλυση των μονάδων υγείας και παιδείας, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης και ο πόλεμος που γεννά πρόσφυγες και μετανάστες. Απέναντι  σε όλα αυτά έχουμε  ταχθεί να υπηρετούμε  τον συνάνθρωπο μας ανεξάρτητα κοινωνικής τάξης, χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

 

Δεν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας!

 

      Εμείς που οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες και οι γονείς μετανάστες δεν έχουμε δικαίωμα σήμερα να τα βάζουμε με τους πρόσφυγες, τα θύματα των πολέμων για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνοι.  Η όξυνση του προσφυγικού φαινομένου, που ζει σήμερα η κοινωνία του νησιού μας έχει αιτίες, δεν εμφανίστηκε από το πουθενά.  Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους για τα συμφέροντά τους,  όλοι αυτοί που δημιουργούν την ανεργία, τη φτώχεια  και την εξαθλίωση.   Είναι οι ίδιοι που τώρα εγκλωβίζουν τους  πρόσφυγες στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους.  Ο εγκλωβισμός όμως των προσφύγων με ευθύνη τους είναι ήδη γεγονός και δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια.   

 

      Η βάρβαρη πραγματικότητα που σήμερα ζει ο λαός της Χίου πρέπει να στοχεύει στον πραγματικό υπαίτιο της κατάστασης αυτής, που δεν είναι άλλος από την οικονομική ελίτ, με συμμάχους της τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

 

Σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσά μας. Χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό, με σκοπό να καλύψουν τους πραγματικά υπεύθυνους για όλα τα δεινά  μας, που δεν είναι άλλοι από την ΕΕ, ΗΠΑ, την οικονομική ολιγαρχία, που μπροστά στο μέγιστο κέρδος τους δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.          

 

ΤΟ ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ καλεί τα μέλη του να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του  και να μην αφήσει να φωλιάσει στην καρδιά του ο φασισμός και το ρατσιστικό μίσος.

 


          Εκφράζουμε την αντίθεσή μας απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και απαιτούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό τους.   

 


          Λέμε όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Ναι στη δημιουργία ανοικτών  δομών προσωρινής φιλοξενίας  με  ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ.

 


          Καταδικάζουμε την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

 

Κάτω από αυτό το πλαίσιο το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ αποφάσισε να συμμετάσχει στο  παγχιακό συλλαλητήριο-συναυλία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας,  που διοργανώνεται από το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 7 Οκτώβρη  και ώρα 7μμ στην πλατεία Βουνακίου.

 

Για το ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ

 

Ο πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

 

Λαμπαδοχυτός Γιάννης                                         Κουβαρά Ολυμπία