Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Παγχιακό συλλαλητήριο κατά ξενοφοβίας – ρατσισμού!

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Παγχιακό συλλαλητήριο κατά ξενοφοβίας – ρατσισμού!

17

         Καρφί από Αιγαίο                     Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

               Παγχιακό συλλαλητήριο κατά ξενοφοβίας – ρατσισμού!

 

 Είναι πολύ σημαντικό· εμείς οι λειτουργοί του τύπου οφείλουμε να διαπαιδαγωγούμε σωστά την ελληνική κοινωνία, ο καθένας βέβαια με την άποψη του, αρκεί να ακουμπάει αυτή κάπου – σε μια βάσιμη αλήθεια! Ελπίζουμε να έχουμε προσωπικά το δικό μας «φαν κλαμπ»…

Να πάμε στο σημερινό μας θέμα, σε πείσμα κάποιων… χθες Παρασκευή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Χίου είχαμε κάτι πολύ όμορφο, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και του πολύ δραστήριου πρόεδρου του οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Παγχιακό συλλαλητήριο – συναυλία κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και στήριξαν επίσης ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Ήταν ένα κάλεσμα προς όλους τους Χιώτες, μια κινητοποίηση που ήθελε να υποδείξει τα πραγματικά αίτια που βιώνει το νησί… Αυτά τα αίτια δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά όπως επιθυμούν μερικοί να παρουσιάσουν ούτως ώστε να επωφεληθούν και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, με σκοπό να τον πάρουν με το μέρος τους.

Όπως τόνισαν και χθες, υπεύθυνοι για τη σημερινή άσχημη κατάσταση στο νησί δεν είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες, είναι όλοι αυτοί που δημιουργούν τους πολέμους, εκείνοι που για τα συμφέροντα τους προκαλούν ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Είναι οι ίδιοι που τώρα εγκλωβίζουν στα νησιά και γενικότερα στη χώρα μας τούς πρόσφυγες παρά τη θέληση τους.

Στον εγκλωβισμό αυτό δεν πρέπει να ”κλείνουμε τα μάτια”…
Ας ενώσουμε τις φωνές μας μ’ αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν, κόντρα τις μυστικές συμφωνίες που θέλουν τα νησιά ”φυλακές” ανθρωπίνων ψυχών…
Μπράβο για τη χθεσινή εκδήλωση που είχαμε στη Χίο, γιατί υπάρχουμε και εμείς που αγαπάμε και βοηθάμε τους πρόσφυγες…