Αρχική Νέα Τοπικά Προκλητικό “ερωτηματολόγιο-δημοψήφισμα” από το σύλλογο γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου για τα προσφυγόπουλα

Προκλητικό “ερωτηματολόγιο-δημοψήφισμα” από το σύλλογο γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου για τα προσφυγόπουλα

48


Αίσθηση έχει προκαλέσει ερωτηματολόγιο που διακινήθηκε σε τμήμα μαθητών δημοτικού σχολείου στην πόλη της Χίου από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, στο οποίο καλούνται οι γονείς να πάρουν θέση για το θέμα συστέγασης ή μη των σχολικών τμημάτων των προσφύγων μαθητών με τα ήδη υπάρχοντα.

Σε πολλές τάξεις οι δάσκαλοι στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Χίου δεν άφησαν να μοιραστεί το φυλλάδιο, αφού δεν ήταν ενήμεροι ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων.
Το σχετικό θέμα το ανέδειξε η ιστοσελίδα astraparis.gr με σχετική δημοσίευση και του ερωτηματολογίου- δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε γενική συνέλευση με μικρή παρουσία γονέων, ελήφθη η απόφαση για διακίνηση του «ερωτηματολογίου» και με τη σύσταση οι γονείς να απαντήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, 12 Οκτωβρίου.

Πάντως η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, δεν έφερε το θέμα στο Δ.Σ. της Ενωσης Γονέων νομού Χίου παρόλο που είναι μέλος του στη συνεδρίαση πριν τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων νομού Χίου.

Η συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 3ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων Χίου, 4ο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι και η «Συζήτηση για  τα  πιθανά νέα τμήματα ένταξης των προσφύγων μαθητών στα σχολεία».