Αρχική Νέα Τοπικά Αύξηση θέσεων ωφελούμενων στους παιδικούς σταθμούς, χάρη και στα έσοδα από τηλεοπτικές...

Αύξηση θέσεων ωφελούμενων στους παιδικούς σταθμούς, χάρη και στα έσοδα από τηλεοπτικές άδειες!

13

 “Με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των ωφελούμενων οικογενειών του Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» όλοι όσοι (16.092 πανελλαδικά) έκαναν αίτηση στην συμπληρωματική διαδικασία της Β΄κατανομής εντάχθηκαν στο πρόγραμμα”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης και συνεχίζει: 
Συγκεκριμένα, περίπου 9.500 voucher που έμειναν αδιάθετα από την Α΄κατανομή, καθώς και περίπου 6.500 επιπρόσθετα voucher μέσω των εσόδων από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών αποδόθηκαν στις ενδιαφερόμενες οικογένειες.
Υλοποιούνται έτσι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ειδικά για τις πιο αδύναμες ομάδες, καθώς και για διάθεση των εσόδων από τις τηλεοπτικές άδειες για την κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών.
Ειδικότερα για τη Χίο, 106 ακόμα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και άλλες δομές. Αυτή η εξέλιξη ικανοποιεί το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράστηκε από διάφορους φορείς, εξασφαλίζει χρηματοδότηση στο Δήμο Χίου ο οποίος διαχειρίζεται την πλειοψηφία των δομών του νησιού και διασφαλίζει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας.