Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: ΟΧΙ (υπερ) κατανάλωση αλκοόλ όταν οδηγούμε!

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: ΟΧΙ (υπερ) κατανάλωση αλκοόλ όταν οδηγούμε!

41

 Καρφί από το Αιγαίο                Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

                   ΟΧΙ (υπερ) κατανάλωση αλκοόλ όταν οδηγούμε!

 
Από της μοίρας τα γραμμένα δεν γλυτώνει κανένας, λένε… 

Το συγκεκριμένο βέβαια εν μέρει ισχύει και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις όλοι εμείς καθορίζουμε τις ζωές μας ανάλογα με το μυαλό που διαθέτει ο καθένας… Για του λόγου το αληθές το σημερινό θέμα.

Η Χίος λοιπόν συμμετείχε και φέτος στην “ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα”, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, ως συνέπεια αυτών σε μεγάλο ποσοστό η κατανάλωση αλκοόλ, μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου του νησιού· κυρίως στις πιο νέες ηλικίες.
Πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατόβραδο σε ένα μπαρ – καφέ στο λιμάνι, με πρωτοβουλία του τομέα Ψυχικής Υγείας και της Τροχαίας Χίου και τη συμμετοχή και άλλων φορέων. Όπου ενημέρωσαν τους θαμώνες για το πως μπορούν να πάρουν μέρος στη δράση του ”οδηγού της παρέας”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ελένη Βουτιέρου, αναπληρώτρια διοικήτρια στο Νοσοκομείο Χίου, ”κι ένας να σωθεί από τέτοιες δράσεις είναι σημαντικό”!
Συμφωνούμε μ’ αυτό!
Ο Υποδιοικητής της Τροχαίας είπε πάντως ότι στα 4 θανατηφόρα του τελευταίου χρόνου στη Χίο,  ούτε ένα δεν οφειλόταν σε κατανάλωση αλκοόλ. Προφανώς επειδή υπάρχει καλή ενημέρωση να συμπληρώσουμε εμείς! Ενώ όπως είπε η κα Βουτιέρου επίσης, στα επόμενα σχέδια τους είναι η καθιέρωση ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Ιδιαίτερη παρουσία στη συγκεκριμένη βραδιά ενός πάτερα θύματος τροχαίου, ο οποίος έκανε έκκληση στους νέους να μην πιάνουν τιμόνι αν έχουν πιει.

Εδώ που τα λέμε φίλοι μας, είναι μεγάλη ανοησία να πηγαίνουν γυρεύοντας κάποιοι και αναζητούν το θάνατό τους…
Άρα λοιπόν λέμε ναι διασκέδαση, ναι ΣΤΟ ΛΙΓΟ ποτό, όχι στην υπερκατανάλωση αλκοόλ γιατί είναι σίγουρο πως μας περιμένει αργά ή γρήγορα ο θάνατος στη στροφή…

 
(ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 22/10/2016)