Αρχική Νέα Τοπικά Mια οικογένεια καταστρέφεται και προτείνει εναλλακτική λύση για το Δ τμήμα του...

Mια οικογένεια καταστρέφεται και προτείνει εναλλακτική λύση για το Δ τμήμα του Περιφερειακού της πόλης

31

 

Στην ακατανόητη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής, να ζητήσει για δεύτερη φορά αναβολή, στο εφετείο Αιγαίου ,(ενώ κατ’ επανάληψη δηλώνει ότι επείγεται για την κατασκευή του τελευταίου τμήματος του δρόμου παράκαμψης Πόλης και την ολοκλήρωση του έργου), προσθέστε και την δική μας θλιβερή οικογενειακή πραγματικότητα που προσπαθούμε από πολλά χρόνια να αντιμετωπίσουμε, χωρίς να εισακουόμαστε από τις προηγούμενες και τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αν ο δρόμος κατασκευασθεί όπως προβλέπεται από τη μελέτη, (που επανέλεγξε … ένας, από τους μελετητές της!!! και τη βρήκε σωστή!!!) θα γκρεμισθεί η μοναδική μου κατοικία, δεν θα μας επιτρέπεται να κτίσουμε άλλη στο υπόλοιπο μη άρτιο οικόπεδο, θα γκρεμισθεί η στέρνα μας, θα σκεπασθεί το πηγάδι του κτήματός μας (χωρίς να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε και καθαρίζουμε), θα γκρεμισθεί το μοναδικό ενοικιασμένο κατάστημα του αδελφού μου, θα χαθεί το συμπληρωματικό του εισόδημα και θα διαμελισθεί το κτήμα μας στα δυο, από ένα μπαζωμένο κατά 3 μέτρα ψηλότερα δρόμο με τοιχεία από τις δυο μεριές, που θα πλημμυρίζουν το υπόλοιπο κτήμα μας.

Χωρίς να έχουμε καμία υποχρέωση μαζί με άλλους ενδιαφερόμενους και λοιπούς συμπολίτες, έχομε καταθέσει, από πολλά χρόνια πριν, αλλά και τελευταία το φετινό καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια πρόταση που είναι πολύ πιο φθηνή για το Δημόσιο, όμορφη, λειτουργική και ασφαλής, που διασώζει τα κτίσματά μας, που δίνει τη δυνατότητα σε εμάς και σε κάθε διερχόμενο να κινείται με ασφάλεια προς κάθε κατεύθυνση.

Αντί λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να υποτάσσεται σ’ αυτούς που διάλεξε στην Τ.Υ. του Δήμου που έχουν λόγους να μην δέχονται την πρότασή μας, να κάνει μια ανοικτή εκδήλωση για να εξηγήσει – αν μπορεί – στην τοπική κοινωνία γιατί αρνείται τη συνεργασία με πολίτες, γιατί δείχνει τόση αναλγησία απέναντι τους, γιατί αρνείται την πρόοδο στον τόπο του, που τον επέλεξε στο αξίωμά του, γιατί επιμένει στην κατασκευή ενός έργου που θα κάνει κόλαση και πρόξενο ατυχημάτων την περιοχή μας.

Η πρότασή μας με τις 350 υπογραφές της έχει γίνει πλέον γνωστή και αποδεκτή από όλη την τοπική κοινωνία, την Τροχαία Χίου και όλους τους φορείς. Μόνο ο κ. Δήμαρχος, οι Δ. Σύμβουλοί του, του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Λαμπρινούδη, και ορισμένοι στην Τ.Υ του Δήμου, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο θα αλλάξει το νησί μας προς το καλύτερο, αν εφαρμοσθεί.

Από ότι έχομε μάθει ο κ. Δήμαρχος σπούδασε στην Ιταλία και μετεκπαιδεύθηκε στην Αγγλία, από όπου ξεκίνησαν οι κυκλικοί κόμβοι και εξαπλώθηκαν σ’ όλο τον πολιτισμένο και απολίτιστο κόσμο.

Διερωτόμαστε : όταν ο ίδιος μετακινείτο στις χώρες που σπούδασε, δεν αντιλήφθηκε την χρησιμότητά τους; Επειδή δεν βλέπομε τον κ. Δήμαρχο -μέχρις στιγμής- να ανταποκρίνεται στο δίκαιο αίτημα να συνεργαστεί μαζί μας, μήπως θα πρέπει: τα ΜΜΕ της Χίου να βγουν μπροστά και να προβάλλουν – επιβάλλουν την πρότασή μας, για το καλό του τόπου;

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία

Σταμάτης Μανίδης και

 Οικογένεια Η. Μανίδη Όλγα, Μαρία, Αγγελική, Μανώλης, Γεωργία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ