Αρχική Απόψεις Aρθρα Αριστείδης Ζαννίκος: Aπάντηση του μπάρμπα Ανέστη στο γράμμα Κατρούγκαλου

Αριστείδης Ζαννίκος: Aπάντηση του μπάρμπα Ανέστη στο γράμμα Κατρούγκαλου

17

 

Σεβαστέ μου Υπουργέ κύριε Κατρούγκαλε,

 Προ ημερών έλαβα το γράμμα σου και σ΄ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες και για την τιμή να μου γράψεις και να μου εξηγήσεις πόσα και γιατί μου κόψατε ξανά από τη σύνταξή μου.

  Δε φαντάζεσαι Υπουργέ μου τη χαρά που μου έδωσες γράφοντάς μου ότι “δεν θα υπάρξουν πια άλλες μειώσεις στις συντάξεις μας”.

  Πιο πολύ όμως χάρηκα που μου λες ότι από του χρόνου, “με την επερχόμενη άνοδο της οικονομίας, θα υπάρξει και αύξηση των συντάξεων”.

 Θυμάμαι ότι, και ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, στις αρχές της περασμένης Άνοιξης, είχε πει ότι, μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας, περιμένει και εκτόξευση της οικονομίας μας προς τα πάνω.

  Τότε όμως, η γυναίκα μου που είναι σαν τον άπιστο Θωμά, είχενε πει “μακάρι να είναι εκτόξευση και όχι το τίναγμα της ψόφιας γάτας”. Και μου είχε πει και κάτι άλλο: “Ανέστη, όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”. Το ίδιο μου είπε και τώρα για το γράμμα σου κύριε Υπουργέ. Παράξενα πλάσματα οι γυναίκες !

  Όμως ,εγώ που ξέρω ότι, εσείς της Κυβέρνησης, δεν λέτε ποτέ ψέματα ούτε και ποτέ μας δουλεύετε ψιλό γαζί (που λέει και ο εγγονός μου), πήρα το γράμμα σου κύριε Υπουργέ και πήγα στην Εφορία και στη ΔΕΗ, μιας και έχω χρέη και στους δυό και συνέχεια μου ζητάνε λεφτά που δεν έχω να τους δώσω.

  Τους έδειξα το γράμμα σου και τους είπα να κάμουνε λιγάκι υπομονή μέχρι του χρόνου που θα πάρομενε τις αυξήσεις οπότε και θα αρχίσω να εξοφλώ τα χρέη μου. Όμως, αυτοί,

το βιολί τους. Εκάμανε τα κουφά αυτιά, εβάλενε τα γέλια, μου είπανε κατάμουτρα ότι είμαι ούργιος, δηλαδή αγαλιάς και ότι “ποιός ζει και ποιός πεθαίνει μέχρι να δούμενε αυξήσεις”.

 Εφτάσανε να μου πούνε ότι, αν δεν εξοφλήσω γρήγορα τα χρέη μου, θα μου κατάσχουνε το σπιτάκι μας. Ακούς κύριε Υπουργέ; Ούτε που επιστέψανε εσένα κοτζάμ Υπουργό ότι, από του χρόνου θα μας δώκετενε αυξήσεις στις συντάξεις μας.

  Και σα να μην ήφτανενε ευτή η ψυχρολουσία, μόλις εγύρισα σπίτι και είπα στη γυναίκα μου το πάθημά μου, τί λες κύριε Υπουργέ πως μου απάντησε;

-Ότι είμαι ούργιος και μωροπίστευτος, ότι μια ζωή με πιάνουνε όλοι κορόϊδο και ότι γι’ αυτό δεν είδαμενε ποτέ προκοπή.

  Αξιοσέβαστε κύριε Κατρούγκαλε, παρά τη στεναχώρια μου, εγώ εσένα και τον Εξοχώτατο κ. Πρωθυπουργό μας πιστεύω. Άλλωστε, μέχρι σήμερα, δεν μας είπατε ποτέ ψέματα. Γιατί λοιπόν να μας πείτε τώρα;

  Γι΄αυτό και, περιμένοντας τις αυξήσεις, έστω από του χρόνου, παρακαλώ τον Ύψιστο, να μου κόβει μέρες και να σας τις δίνει ωραίες γραβάτες και ωραία μεταξωτά μαντηλάκια για τα κουστούμια σας που πάντα σας δείχτουνε όμορφο σαν κούκλο.

 Ένα μόνο θέλω να σας πω να προσέξετενε. Το επίθετό σας δεν είναι και το πιο όμορφο, δεν σας ταιριάζει και μακάρι να μπορούσατε να το αλλάξετε. Αυτό σας το γράφω με το θάρρος που μου δίνει πια η προσωπική μας γνωριμία και αλληλογραφία.

  Τα σέβη μου στον Εξοχώτατο κ. Πρωθυπουργό.

                                                                                              Με σεβασμό και εκτίμηση

                                                                                         ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο

 

                                                                                     και για την αντιγραφή Αριστείδης Ζαννίκος