Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιό παραλήρημα Γεωργιάδη για το προσφυγικό»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιό παραλήρημα Γεωργιάδη για το προσφυγικό»

12


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: efsyn.gr


Τη σκληρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις και συνέντευξη του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πολίτης» της Χίου, ο οποίος υπεραμυνόμενος της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά, σε περίπτωση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, κλειστά σύνορα, κλειστού τύπου κέντρα και απελάσεις προσφύγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Άδ. Γεωργιάδη για «ακροδεξιό παραλήρημα» και ζητά εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

»Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο.

»Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του ’50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας. 

»Συμφωνεί ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άνοιξε τα σύνορα, λέγοντας:

«Η κ. Τασία προσκάλεσε όλους αυτούς να έρθουν εδώ. Η αριστερή ιδεοληψία είναι σαφές ότι μπορεί να φέρει εθνική συμφορά. Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ρυθμίσει τις μεταναστευτικές ροές. Η οξύτερη φάση του πολέμου της Συρίας ήταν επί Σαμαρά, όμως το 2014 ήταν η χρονιά με τη χαμηλότερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα. Επί Σαμαρά για να περάσει κάποιος τα σύνορα της Ελλάδας πλήρωνε στους λαθροδιακινητές 6.000 δολάρια το κεφάλι. Τώρα έχει πάει κάτω από 1.200 ευρώ».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι «από 75.000 μετανάστες που μπήκαν το 2014, ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Τελικά διαψευστήκαμε γιατί πέρασαν τα σύνορα 1,5 εκατ. άνθρωποι. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όταν γίνουμε κυβέρνηση τα σύνορα θα φυλαχτούν, θα δημιουργηθούν κλειστού τύπου κέντρα και όσοι δικαιούνται άσυλο θα το παίρνουν και οι υπόλοιποι θα απελαύνονται».
 
Και σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως αν η Ν.Δ. εκλεγεί κυβέρνηση, «πρώτο μας μέλημα θα είναι ο έλεγχος των συνόρων και η δημιουργία κλειστού τύπου προαναχωρησιακών κέντρων. Οι πρόσφυγες που θα παίρνουν άσυλο θα μπορούν να πηγαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σύντομα θα απελαύνονται».

Επίσης, σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επανέλαβε τις θέσεις του περί Αριστεράς, επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό:

«Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο. Η χώρα είναι στα πρόθυρα εκτροπής και ο Τσίπρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει το καλό της χώρας παρά μόνο η παραμονή τους. Όμως κάνει ένα καλό ο Τσίπρας. Το μοναδικό καλό για την Ελλάδα. Εξευτελίζει την ιδεολογία της αριστεράς και μετά από αυτόν δεν θα τολμάει κανείς να δηλώσει αριστερός αφού θα είναι ο περίγελος της παρέας του» είπε ο κ. Γεωργιάδης.