Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Ποτέ την Κυριακή!

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Ποτέ την Κυριακή!

33

 

Καρφί από το Αιγαίο              Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

                 Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 5/11/2016
ΦΩΤΟ: ΑΦΙΣΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

 Απευθυνόμαστε κυρίως σε όλους εκείνους που νιώθουν αριστεροί και που όλα τα προηγούμενα χρόνια δίναμε υποτίθεται πάνω – κάτω έναν κοινό αγώνα για αξίες, ιδανικά, για κάποια δικαιώματα τέλος πάντων… Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν απλό – λαϊκό άνθρωπο από όπου κι αν προέρχεται αυτός, διότι να μη τρελαθούμε, όλοι μας σε τούτη τη χώρα ζούμε και είναι περίπου ίδια τα προβλήματα και οι ανάγκες μας… Οι πιο ευαίσθητοι δεν πουλάμε την ψυχή μας σ’ αυτόν τον… ακατονόμαστο!

Για την καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας δόθηκαν μεγάλες ”μάχες” και κατακτήθηκε ύστερα από απίστευτους αγώνες… Κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι απαράδεκτο φίλοι μας μ’ αυτή την κυβέρνηση που έχουμε να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα έστω και αυτές τις λίγες Κυριακές το χρόνο. Γιατί δεν καταργείται άμεσα αυτός ο νόμος αγαπητέ μας κύριε Πρωθυπουργέ; Ποιον εξυπηρετεί το συγκεκριμένο; Μήπως τα μεγάλα πολυκαταστήματα; Συγγνώμη αλλά δεν βλέπουμε κάποιο άλλο λόγο…

«Και γιατί ωφελούνται οι μεγάλοι;», θα πει κανένας αφελής. Μα γιατί η πλειοψηφία των μαγαζιών που ανοίγουν Κυριακή είναι τα μεγάλα, στην επαρχία τουλάχιστον, και όσοι πάνε να ψωνίσουν θα κατευθυνθούν σ’ αυτά και όχι στα μικρομάγαζα, γιατί τα τελευταία δεν ανοίγουν, διότι σε ένα μικρό τόπο ιδιαίτερα η κίνηση στην αγορά είναι συγκεκριμένη, ”μετρημένα κουκιά” που λέμε.
Το αναφέρουμε αυτό για εκείνους που υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές και ο στόχος τους αυτός είναι, η πλήρης κατάργηση της αργίας αυτής… Ανθρώπους ”μηχανές” μας θέλουν πια, για να είμαστε στην παγκοσμιοποιημένη Ευρώπη λέει.
Οχι, εμείς ας κρατήσουμε την ταυτότητά μας ατόφια, ας μη τους κάνουμε το χατίρι. Μια Κυριακή έχει ο λαός μας για ξεκούραση… Καλούμε όλους αν είναι δυνατό αύριο =πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη- να μη ψωνίσουν τίποτα, για το καλό μας.
Ο νοών νωείτω!