Αρχική Νέα Τοπικά Διημερίδα στο Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο για το προσφυγικό

Διημερίδα στο Σκυλίτσειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο για το προσφυγικό

11

 


Διημερίδα με θέμα «Μετανάστευση και Υγεία: Μια κοινή προσέγγιση για την υγεία των προσφύγων/μεταναστών», πραγματοποιείται Δευτέρα & Τρίτη (7-8/11/2016) στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Στη διημερίδα συμμετέχουν άτομα τα οποία απασχολούνται στον τομέα των προσφύγων- μεταναστών (όπως λιμενικοί, αστυνομικοί, γιατροί, νοσηλευτές κ.α.). Σκοπός του προγράμματος είναι να καλύψει τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση ζητημάτων υγείας των προσφύγων/μεταναστών.


«Η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο νομό της Χίου, μας οδήγησε στη συνδιοργάνωση της διημερίδας», τόνισε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ η εκτελούσα χρέη διοικητή του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου.


«Το σεμινάριο έχει στόχο αφενός την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση και αφετέρου την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών που ασχολούμαστε με το προσφυγικό.


«Το νοσοκομείο “σηκώνει ”σήμερα ένα πολύ μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού, ως η μοναδική δομή φροντίδας τόσο σε Α’ βαθμιο όσο και σε Β’ βαθμιο επίπεδο για το νομό», τόνισε η κα Βουτιέρου.


«Λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών, της έλλειψης οργάνωσης στις δομές φιλοξενίας, η όποια παροχή Α’ βαθμιας φροντίδας εκεί είναι δυσχερή και συχνά ανύπαρκτη. Κυρίως όταν υπάρχουν επεισόδια, τα οποία το τελευταίο διάστημα είναι πολύ συχνά», σημείωσε.


Η διημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος CARE- Common Approach for Refugees and Other Migrants (Κοινή προσέγγιση για την υγεία προσφύγων/μεταναστών).