Αρχική Νέα Τοπικά Αντρέας Μιχαηλίδης: συναίνεση για εξεύρεση λύσης

Αντρέας Μιχαηλίδης: συναίνεση για εξεύρεση λύσης

5

 

«Στη σημερινή πολύωρη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, διεξήχθη ένας γόνιμος διάλογος και κατέληξε στην επαναδιατύπωση των αρχικών θέσεων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής», τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης.

  «Η δημιουργία ενός προαναχωρησιακού κέντρου στο ΧΑΔΑ, η σταδιακή κατάργηση της ΒΙΑΛ ως κέντρο υποδοχής και η λειτουργία του ως κέντρο πρώτης καταγραφής, η σταδιακή κατάργηση του Μυρσινιδίου ως κέντρο επαναπροώθησης ατόμων για τα οποία έχει απορριφθεί το άσυλο,  η προσωρινή λειτουργία του ως φυλασσόμενο κέντρο δυναμικότητας έως 120 ατόμων  και η άμεση κατάργηση της Σούδας,  θεωρώ ότι είναι ενέργειες που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

   Νομίζω ότι όλες οι πλευρές  παρά τις όποιες ενστάσεις, θα πρέπει να συναινέσουν στην εξεύρεση λύσης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με γνώμονα κυρίως το να μην καταπέσει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας  με τις καταστρεπτικές συνέπειες  που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη.

   Τέλος αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της Αστυνομίας του Λιμενικού και του Νοσοκομείου καθώς και  μέτρα  οικονομικής στήριξης της Χίου προς την κατεύθυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με ότι θετικό μπορεί να σημαίνει αυτό για το νησί μας», καταλήγει το δελτίο τύπου.