Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Το Νοσοκομείο της Χίου ”εκπέμπει SOS”

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Το Νοσοκομείο της Χίου ”εκπέμπει SOS”

26

      

  Καρφί από Αιγαίο                      Γράφει ο Νίκος Ροδίτης

                   Το Νοσοκομείο της Χίου ”εκπέμπει SOS

 Καλές είναι οι επέτειοι όπως είχαμε χθες Παρασκευή στη Χίο, τα ελευθέρια του γιόρτασε το νησί! Όμως εμείς επιλέξαμε να ασχοληθούμε σήμερα με ένα θέμα που είναι από αρκετά ως πολύ σοβαρό κατά τη γνώμη μας. Ζητάμε την ιδιαίτερη προσοχή του υπουργείου Υγείας, μιας και το ”Σκυλίτσειο” Νοσοκομείο της Χίου ”εκπέμπει SOS” θα λέγαμε.
Πιο συγκεκριμένα φίλοι μας σε λίγες μέρες – στις 19 Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις 5 γιατρών και 25 νοσηλευτών – ΕΚΑΒιτες και υπαλληλικό προσωπικό, που οι πιο πολλοί από αυτούς είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ το Γενάρη με οκτάμηνη σύμβαση για να λειτουργήσει υποστηρικτικά στο νοσοκομείο λόγω προσφυγικού προβλήματος…

Το Σεπτέμβρη ανανεώθηκαν οι συμβάσεις αυτές για δυο μήνες, τώρα όμως προκύπτει θέμα, αφού όπως μας ενημέρωσαν οι άνθρωποι δεν πρόκειται να ανανεωθούν, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο του νησιού να κινδυνεύει να μη λειτουργεί κανονικά.
Η αναπληρώτρια Διοικήτρια Ελένη Βουτιέρου βέβαια είναι καθησυχαστική, λέγοντας: ”Ζητήσαμε να αντικατασταθούν οι γιατροί από άλλους, ενώ οι ΕΚΑΒιτες δεν χρειάζονται. Όσον αφορά τους νοσηλευτές θα το καλύψουμε”.
Κατηγορηματικά αντίθετα είναι κάποια μέλη του ΣΕΣΝΟΧ όμως. Εδώ που τα λέμε τώρα, είναι λάθος η μείωση του προσωπικού στο νοσοκομείο της Χίου, γιατί είναι ένα νησί με πολλούς πρόσφυγες πλέον και δε βλέπουμε το λόγο που γίνεται αυτό. Τη στιγμή μάλιστα που αυτοί οι άνθρωποι που είχαν προσληφθεί βοηθούν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι είχαν πάρει μια μεγάλη ”ανάσα” γιατί το νοσοκομείο δούλευε καλύτερα! Καλούμε να το ξανασκεφτούν εκεί στο υπουργείο Υγείας και να τους αφήσουν να κάνουν το λειτούργημα τους, ένα λειτούργημα που προσφέρει την ασφάλεια μας και την υγεία μας σε ένα ακριτικό τόπο όπως είναι η Χίος!

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 12/11/2016