Αρχική Νέα Τοπικά Πλοία… συνταξιούχοι στα 30

Πλοία… συνταξιούχοι στα 30

47

 ΤΟ  55,5% των ήδη υπαρχόντων πλοίων θα αποσυρθούν έως το 2010, με βάση το όριο ηλικίας των 30 ετών, που αντιστοιχεί σε τεράστια ποσά για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες οι οποίες θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν το στόλο τους. Τα πλοία εξάλλου που θα αποσυρθούν τα έτη 2006 και 2007 με βάση την 30ετία  είναι 34 περισσότερα από ό,τι με βάση την 35ετία.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Λάμπρος Λαμπρόπουλος, έστειλε επιστολή στους συναδέλφους του στα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την ανανέωση του στόλου, ώστε να καλυφθεί η έλλειψη που θα προκύψει απο την απόσυρση.
   Ετσι έκανε γνωστό κείμενο προτάσεων και ζήτησε να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης των σχετικών ρυθμίσεων στον νέο αναπτυξιακό νόμο ή σε άλλα, θεσμικού χαρακτήρα, κείμενα, που θα προωθούν το στόχο της ανανέωσης του ακτοπλοϊκού μας στόλου.
   Στην επιστολή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επεσήμανε  τη σημασία  της ακτοπλοίας για την Εθνική Οικονομία και την Εθνική μας ασφάλεια αλλά και την προσφορά υπηρεσιών στις  νησιωτικές περιοχές της χώρας.
   Σύμφωνα με τα στοιχεία απο τα 145 πλοία που εκτελούν σήμερα δρομολόγια αναμένεται να απομείνουν περίπου 24.
   Οσον αφορά τα πλοία της ΝΕΛ- που είναι σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με τις άλλες εταιρείες- το ΜΥΤΙΛΗΝΗ που ναυπηγήθηκε το 1973, θα αποσυρθεί το 2008.  
Το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ που ναυπηγήθηκε το 1975, θα αποσυρθεί το 2010 και το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ που ναυπηγήθηκε το 1976, θα αποσυρθεί το 2011.

Διαφήμιση