Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Παπαδόπουλος: απάντηση με αφορμή αρθρογραφία για την ομιλία στην 28η Οκτωβρίου...

Γιώργος Παπαδόπουλος: απάντηση με αφορμή αρθρογραφία για την ομιλία στην 28η Οκτωβρίου στο Πυργί

45


Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου
Αγαπητέ κύριε Γιάννη Νομικέ,

    Θα σας απαντήσω –για τελευταία φορά– μιας και θα μας βαρεθούν τόσο οι αναγνώστες μας αλλά και όσοι διαπίστωσαν ότι, ρίχνετε πολύ το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, προβάλλοντας αιτιάσεις προσωπικού-οικογενειακού χαρακτήρα που θυμίζουν πνευματικές νουθεσίες ! Το δε χαμηλό επίπεδο της απάντησής σας διαφαίνεται και από μια απλή ανάγνωση του τίτλου του κειμένου σας και μόνον.

    Ήθελα, λοιπόν, να σας πω ότι, εγώ είμαι ευγενικός με όσους αντιλαμβάνονται τι λέω, αλλά με όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν είμαι ΄΄ωμός΄΄ και τα λέω ΄΄ξερά΄΄ !

    Σας λέω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά ότι, δεν μπορεί καθένας –που ορίζεται ως επίσημος ομιλητής κάπου από την Πολιτεία– να προβάλλει τις προσωπικές του (κομματικές) απόψεις και όχι της Ιστορίας. 

    Γέλασαν όσοι διάβασαν στο κείμενό σας ότι, δέχθηκε συγχαρητήρια ο ομιλητής της 28ης Οκτωβρίου στο Πυργί.

    Το άρθρο σας θα γινόταν ευκόλως πιστευτό εάν δεν ανήκατε -τόσο εσείς όσο και ο ομιλητής- σε συγκεκριμένο κομματικό χώρο και εάν και η λοιπή αρθρογραφία σας, διαχρονικά, περιστρεφόταν γύρω και από άλλα κοινωνικά ζητήματα, πλην της αποκλειστικής υποστήριξης στον πεπερασμένο και ναυαγισμένο κομμουνισμό. 

    Αυτό, βέβαια, είναι δικαίωμά σας, όπως και των υπολοίπων συμπολιτών μας να μην συμφωνούν μαζί σας. 

    Χαίρομαι που διαχωρίσατε τη θέση σας, από κάποιους άλλους ακραιφνείς ΄΄συντρόφους΄΄ σας, για τη μεγάλη προσωπικότητα του γενναίου Στρατηγού και Πρωθυπουργού Νικολάου Πλαστήρα.

    Δεν χαίρομαι, όμως, για την εμμονή σας στην υποστήριξη ενός κτηνώδους και τερατώδους ανθρώπου, του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος έσφαξε, εξόρισε, βασάνισε, εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους με μοναδική δικαιολογία ότι δεν συμφωνούν μαζί του !

    Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα και τα δημοκρατικά ιδεώδη να υπάρχουν δήθεν ανθρωπιστές που έχουν ως ίνδαλμά τους το κτήνος αυτό !

    Και ας μας πουν οι φίλοι και οπαδοί του Στάλιν σε τι διαφέρουν από τους Χιτλερικούς και τα φασιστοειδή νεοναζιστικά μορφώματα της Χρυσής Αυγής όταν, θεωρητικά μεν μας παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του λαού, πρακτικά όμως οι Σταλινικές μέθοδοι που εφαρμόζουν είναι ίδιες με των Χιτλερικών. Και ας μας πουν σε ποιο κράτος και ποια περίοδο ανά την οικουμένη κυβέρνησαν κομμουνιστές και είχαμε δημοκρατία ! Στην Κίνα, τη Ρωσία, την Κούβα, την Αλβανία, στα Βαλκάνια, στην Ιβηρική χερσόνησο, που; Διότι εγώ ξέρω ότι, όπου κυβέρνησαν κομμουνιστές μόνο βία άσκησαν και επέβαλαν αφωνία σε κάθε αντίθετη άποψη. Αυτά, ευτυχώς, τα διδαχθήκαμε και από τα πανεπιστημιακά βιβλία της ιστορίας.

    Λυπάμαι για το γεγονός ότι, υποστηρίζετε τον Στάλιν, ενώ δηλώνετε δημοκράτης και ανθρωπιστής ! Σχήμα οξύμωρο !

    Σταματώ εδώ, διότι θα συνεχίσω με λόγια που δεν θα σας αρέσουν. Για το πόσο δημοκράτες είναι πολλοί ΄΄σύντροφοί΄΄ σας (ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, μέχρι σήμερα) και για το πόσο σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα συλλογικά όργανα. Αλλά, αυτό το αφήνω για εκείνους και όταν πρέπει. 

    Αυτός είναι και ο λόγος που υπέγραψα το κείμενό μου με την ιδιότητα του πολίτη και όχι κάποια άλλη (εν αντιθέσει με κάποιους ΄΄συντρόφους΄΄ σας οι οποίοι υπογράφουν με χίλιες δυο ιδιότητες, …ξέχασαν να γράψουν εάν είναι και νεωκόροι στην Ενορία τους…!). Εάν, όμως, κόπτεστε και για αυτό, οφείλω να σας πω ότι, καθένας μπορεί να υπογράφει με όποια ονομασία ή ιδιότητα θέλει, αρκεί αυτή να είναι αληθής και (εφόσον τη χρησιμοποιεί) να έχει εξουσιοδοτηθεί προς τούτο από το όργανο που επικαλείται ότι εκπροσωπεί. Γι΄ αυτό και η καλύτερη ιδιότητα είναι αυτή του πολίτη, ελεύθερα, δημοκρατικά και Ορθόδοξα σκεπτόμενου και εκφραζόμενου.-           

Σ.σ: Ο αρθρογάφος απαντά σε άρθρο του Γιάννη Νομικού