Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργος Παπαδόπουλος: περί ιστορίας 28ης Οκτωβρίου- απάντηση στο Μ. Σκούφαλο

Γιώργος Παπαδόπουλος: περί ιστορίας 28ης Οκτωβρίου- απάντηση στο Μ. Σκούφαλο

27

 ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΡΚΟ (ΣΚΟΥΦΑΛΟ)

(για την 28η Οκτωβρίου και όχι μόνον)Φίλε Μάρκο (Σκούφαλε),

Μην αντιδράς βίαια όταν κάποιος αναφέρει αλήθειες. Εγώ δεν είμαι ούτε αντικομμουνιστής, αλλά ούτε υπέρμαχος των απόψεων του κομμουνισμού. Ο δικός μου (δημόσιος) λόγος είναι ενωτικός, όχι διχαστικός. Πρέπει να φύγεις από το εγώ (ΚΚΕ) και να πας στο εμείς (Ελλάδα), όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή σου ισχύει το <<ου με πείσης καν με πείσης>>, καθότι <<ο γέρο- γάιδαρος στράτα δεν μαθαίνει>>. Και εάν θέλεις να ξέρεις, το ζήτημα έθιξα εγώ με μεγάλη λεπτότητα και σεβασμό, δίχως προσωποληψία, διότι πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε μόνο με τον συνάδελφό σου-δάσκαλο, κατά τον πανηγυρικό της ημέρας, αλλά και με άλλους οι οποίοι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα κατά περιόδους (είτε από την αριστερή, είτε από τη δεξιά πλευρά).

Αναζήτησε, λοιπόν, στο λόγο σου αυτά που ενώνουν τους Έλληνες και όχι αυτά που τους διαιρούν από λάθη του παρελθόντος, που έχει κρίνει η ιστορία, αλλά και η λαϊκή ετυμηγορία.

Ο λαός, αλλά και η ιστορία,  δεν επιβραβεύει τα άκρα, είτε αριστερά είτε δεξιά. Και αν καμιά φορά η απελπισία του λαού και η δίψα για τιμωρία (δηλαδή πολιτική καταδίκη, μέσα από τις δημοκρατικές, εκλογικές διαδικασίες) προς τους υπόλοιπους τα θεριέψει, αυτή η φούντωση είναι προσωρινή. Σε καιρούς κοινωνικής ειρήνης και ευημερίας, τα άκρα περιθωριοποιούνται.

Αυτός είναι και ο λόγος που, μονόπλευρες και κομματικές αναφορές, σε ομιλίες εθνικού περιεχομένου, μάλιστα εντός Ι. Ναών-χώρους λατρείας του Θεού, είναι ανώφελες, αν όχι βλακώδεις.

Όσο για τους <<φιλολογούντες>>, που δεν είναι φιλολογούντες αλλά φιλόλογοι, νομίζω ότι, έχουν δίκιο σε όσα λένε. 

Βέβαια, θα πρέπει να σου πω ότι, ο κομμουνισμός με τον αστοχριστιανισμό είναι οι δυο όψεις του αυτού νομίσματος.

Τέλος, θεωρώ άτοπη την αναφορά σου στο περιοδικό <<προς την Νίκην>>, του οποίου συνδρομητής είμαι εδώ και 25 χρόνια και μέσα στις σελίδες του διαβάζει κανείς κείμενα που μυροβλύζουν Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Θα συμφωνήσω, όμως, ότι δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με κομματικές νουβέλες, όπως αυτές που προβάλλεις, μιας και αυτές ενσπείρουν την εθνική διχόνοια και την ματαιότητα κάτι που, κάθε άλλο, παρά έχει  ανάγκη ο Ελληνικός λαός τούτη τη δύσκολη εποχή.-Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος