Αρχική Νέα Αθλητικά Μερούσης ο “αυθεντικός”- πρώτος Έλληνας στο Μαραθώνιο της Αθήνας

Μερούσης ο “αυθεντικός”- πρώτος Έλληνας στο Μαραθώνιο της Αθήνας

22

 
Με συμμετοχή-ρεκόρ 55.000 αθλητών από 105 χώρες σε όλες τις διαδρομές ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12.30 (μεσημέρι Κυριακής, 13/11/2016) ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. 

Ο αγώνας, που είναι αφιερωμένος στον βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τον Μαραθώνιο του 1896 και αποτελεί μια γιορτή για την Αθήνα!

Πρώτος τερμάτισε ο Κενυάτης Λούκα Ρότιτς Λομπγουάν, με χρόνο 2.12.49. Δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Μπένσον Κιπρούτο και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Άντριου Μπεν Κιμτάρ.
Στην 10η θέση και για 4η φορά συνεχή χρονιά πανελληνιονίκης τερμάτισε ο Χιώτης Χριστόφορος Μερούσης με 2.24.58.

Ο αθλητής του Σταύρου Καρρές, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο, κατάφερε να τερματίσει πρώτος (10ος στην γενική κατάταξη) με 2.24.58. Τον αθλητή περίμενε στον τερματισμό, ο μικρός του γιος.

Δεύτερος πανελληνιονίκης ήταν ο Κώστας Γκελαούζος και τρίτος ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης.

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Κενυάτισα Νάνσι Αρουσλέι με 2.38.13, με 2η την Αλγερινή Κενζά Νταχμανί με 2.38.28 και 3η την Ράνια Ρεμπούλη με 2.49.23, που νίκησε για 2η συνεχή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Δηλώσεις:

Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν

«Ημουν πολύ Εξαντλημένος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δυνατός. Εσπασε το νύχι μου και αυτό που δημιούργησε προβλήματα».

Χριστόφορος Μερούσης

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά, καθώς είχα τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τα έδωσα όλα για εκεί. Κι εδώ, όμως, δυσκολεύτηκα καθώς δεν με βοήθησε το σώμα του, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα Γκελαούζο που ήταν δεύτερος και δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα αλλά και όλους τους  συναθλητές μου, καθώς και τον κόσμο που ήρθε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Απίστευτοι ήταν και όλοι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής και μας υποστήριξαν».

 Κώστας Γκελαούζος

 «Ηταν δύσκολος αγώνας και τα πήγαινα καλά μέχρι τα τελευταία δύο χιλιόμετρα αλλά μετά με πέρασε ο Μερούσης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε με τη θέση ούτε με τη χρόνο, αλλά δεν πειράζει, ήταν η πρώτη μου φορά στη Μαραθώνια διαδρομή. Του χρόνου καλύτερα…»

 Δημοσθένης Ευχαγγελίδης 

 «Για μία ακόμα χρονιά έμεινα στην 3η θέση αλλά δεν έχω παράπονο, όλα πήγαν καλά. Ηταν δύσκολη η διαδρομή σήμερα, είχε αέρα και μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Γίνομαι πλέον 40 και δεν μπορώ να ζητήσω και πολλά περισσότερα, είμαι πολύ ικανοποιημένος.»


Κένζα Νταχμάνι  

«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας με έντονο αέρα. Στο τέλος είχα και προβλήματα στα πόδια αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

 Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω Μαραθώνιο. Προετοιμαζόμουν για τον περυσινό αγώνα αλλά έπαθα ένα τροχαίο κι έμεινα τρεις μήνες στο κρεβάτι. Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά και μόνο που τερμάτισα είμαι πολύ χαρούμενη».

 Στεφανία Λεοντιάδου

 «Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στην Κλασική Διαδρομή κι έτρεξα συντηρητικά για να βγάλω τις ανηφόρες. Στόχος μου ήταν το ατομικό ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό που δεν περίμενα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο κόσμος που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής». 

 ΠΗΓΗ: ert.gr, segas.gr