Αρχική Νέα Τοπικά Αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων για εκδήλωση Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων για εκδήλωση Χρυσής Αυγής

6

 

Πολιτικές αντιδράσεις και σειρά ανακοινώσεων έχει προκαλέσει η γνωστοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής με ομιλητές τους υπόδικους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη και  Γιάννη Λαγό, για το βράδυ της Τρίτης (8.30 μ.μ.) στη Χίο (στο ξενοδοχείο Grecian Castle).
Οι νοσταλγοί του φασισμού, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και δράστες σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και πρόσφυγες,  είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες Χίου ¨Λάθρα».
Η Επιτροπή, με δράση πλέον των 15 χρόνων, καλεί σε συγκέντρωση το απόγευμα (7.00 μ.μ.) στην είσοδο της Απλωταριάς και στη συνέχεια πορεία.
Στις 7.30 μ.μ. καλεί σε συγκέντρωση επίσης η Λαϊκή Ενότητα στο άγαλμα Νικολάου Πλαστήρα.


ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου με αφορμή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Χίου για το προσφυγικό καταλήγει στη συγκέντρωση και καλεί τους Χιώτες «να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη».

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ούτε γη ούτε νερό στους φασίστες της εγκληματικής  οργάνωσης  της Χρυσής Αυγής».

Ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί |« σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο, να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις

    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

                         Χίος 14-11-2016 

Η  ΝΟΔΕ Χίου σε πρόσφατη ανακοίνωση της σχετικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης  για το προσφυγικό στο  Μαξίμου, έβγαλε ένα πρωτότυπο συμπέρασμα, ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι η λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αυτή άλλωστε είναι η πρόταση της ΝΔ για όλα τα προβλήματα του τόπου. Εκλογές και καμία πρόταση, όπως  θα περίμεναν όλοι αν είχαμε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση.

Η ΝΟΔΕ Χίου επίσης είναι αυτή που προσκάλεσε τον Άδωνη Γεωργιάδη στην Χίο(ακόμη περιμένουμε μια απάντηση ) και προέκυψε το αμετανόητο ακροδεξιό παραλήρημα που μας έκανε ρεζίλι πανελληνίως.

Η ανευθυνότητα και η ελαφρότητα στην προσέγγιση των γεγονότων είναι χαρακτηριστική, όπως χαρακτηριστικό  είναι το μπάχαλο που επικρατεί στην ΝΔ γενικότερα με τον πόλεμο των συνιστωσών της για την τελική επικράτηση.

Μην ξεχνάμε όμως και την κινητοποίηση από την περίεργη παγχιακή επιτροπή με την υποστήριξη στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με ακροδεξιά ρητορική και θολά συνθήματα. Όλο το παλιό, το διεφθαρμένο και  ξενοφοβικό κατεστημένο  την υποστήριξε κρυφά ή φανερά με αποκορύφωμα την δημοτική παράταξη του Π. Λαμπρινούδη που καλούσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.Από τα συνθήματα και μόνο της αφίσας  φαινόταν καθαρά η ακραία  και ρατσιστική  ρητορική και όμως τις προτάσεις αυτής της επιτροπής  δέχθηκε το Δημοτικό συμβούλιο και με αυτές πήγε στην σύσκεψη.

Όλο αυτό το σύστημα  με την αμέριστη υποστήριξη συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ -που μέχρι τώρα νοιάζονταν για την ανάπτυξη του τόπου μας- κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της Χίου προς τα έξω και να σπείρουν την αμφιβολία και τον φόβο. Η  ανάπτυξη που τόσο πιεστικά ζητούσατε όλοι σας , είναι αδύνατον να έλθει με φοβίες ,χωρίς  υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

To μόνο που σας νοιάζει πραγματικά είναι πότε θα πέσει η Κυβέρνηση, αλλά αντί γι αυτό καταφέρατε να ανοίξετε την όρεξη στους χρυσαυγίτες και να θεωρούν τον τόπο μας  <φιλόξενο> ώστε να έρχονται παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου για να δώσουν ένα αντιπροσφυγικό σώου.

Όταν όλα γίνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το συμφέρον του τόπου, βρίσκουν χώρο οι φασίστες. Οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται και θα δώσουν την απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις.

Καλούμε όλες τις Χιώτισσες  και τους Χιώτες να αγνοήσουν την παρουσία των υπόδικων βουλευτών της Χ.Α στο νησί μας και να τους γυρίσουν την πλάτη.

Χίος, 14-11-2016


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ

«Ούτε γη ούτε νερό στους φασίστες της εγκληματικής  οργάνωσης

της Χρυσής Αυγής»

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του χιώτικου λαού και των φορέων του στους φασίστες βουλευτές της Χρυσής Αυγής που επισκέπτονται το νησί μας έχοντας μυριστεί αίμα από τους πρόσφυγες, έχοντας νιώσει ότι υπάρχει έδαφος για να χύσουν το δηλητήριο τους.

Να απομονωθούν από όλους, φορείς και πρόσωπα, που μέσα στη νύχτα με τα γνωστά φέιγ- βολάν προσκαλούν και προκαλούν επονομάζοντας ξεδιάντροπα «ορδές» τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και τους εξανδραποδισμένους της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. 

Θα είναι υπόλογοι στην ιστορία όσοι από τους αιρετούς του Δήμου ή της Περιφέρειας τελέσουν το ανοσιούργημα να νομιμοποιήσουν τη φασιστοσύναξη.

Ας μείνουν μόνοι τους, με τους ελάχιστους τραμπούκους του νησιού και τους γνωστούς μισάνθρωπους με φερετζέ ή χωρίς!


Χιακή Συμπολιτεία

 Οι νεοναζί δεν έχουν θέση στο νησί

 Η σύναξη των ναζιστών της ΧΑ στο νησί μας αποτελεί προσβολή για την δημοκρατική παράδοση του νησιού.

Οι υπόδικοι για εγκλήματα βουλευτές τους θα έρθουν να προτείνουν τις γνωστές  λύσεις μίσους  για τα θύματα των πολέμων που είναι αποτέλεσμα βρώμικων συμφερόντων και πολιτικών παρόμοιων με τις ναζιστικές.

Η κυβέρνηση ολιγωρεί και παρατείνει τις αναξιοπρεπείς και εξαιρετικά επώδυνες συνθήκες παραμονής των προσφύγων δημιουργώντας προβλήματα και σε τμήματα του τοπικού πληθυσμού.

Καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει θέση κατά της επίσκεψης των ναζί και της σ’υναξής τους.

Πρόκειται για αυτονόητη πολιτικήπαρέμβαση υπέρ της υπεράσπισης της δημοτικής επικράτειας ως περιοχής που δεν αποδέχεται και δεν στιγματίζεται από την φιλοναζιστική πολιτική δράση.

 

 


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

Πόλεμο στο φασισμό και τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά

«…Μια διακήρυξη ενάντια στο φασισμό, δεν μπορεί να έχει ίχνος ειλικρίνειας όταν μένουν ανέπαφες οι κοινωνικές καταστάσεις που τον παράγουν σαν φυσική αναγκαιότητα ..» (Μπ. Μπρεχτ)

Και να τα “παλικάρια” της Χρυσής Αυγής, τολμούν να κάνουν την εμφάνισή τους παραμονή Πολυτεχνείου για να δρέψουν τους… “καρπούς των κόπων τους”. Σε αυτό τους βοήθησαν με την ανερμάτιστη πολιτική τους οι «μένουμε Ευρώπη» της κεντρικής πολιτικής, αλλά και των ντόπιων εκφραστών τους.

Δεν θα καθίσουμε εδώ να αναλύσουμε την πολιτική τους στο προσφυγικό, πνιγμοί, σφαγές των θυμάτων των πολέμων της νέας εποχής, πατριδοκαπηλία από τους πολιτικούς απογόνους της προδοτικής χούντας. Ούτε θα αναζητήσουμε το ποινικό μητρώο των ομιλητών ή τη δράση τους στο Πέραμα, σε εργοδοτικά σωματεία, στη δολοφονία του Φύσσα. Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, φορείς, κόμματα, τη δημοκρατική Χίο, να διατρανώσει την αντίθεσή της στη φιέστα των φασιστών.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ …

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

«Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης»  (Πλάτωνας)

Οι νοσταλγοί του φασισμού είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο

«ΛΑΘΡΑ;»- Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου
 
 

Λίγες μόλις μέρες πριν από την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου οι νοσταλγοί του φασισμού επιδιώκουν να δηλητηριάσουν με τη ρητορική του μίσους την τοπική κοινωνία.  Σε αυτή τη γη που γνωρίζει από προσφυγιά και έχει γίνει μάρτυρας των πιο σκληρών εικόνων της προσφυγικής τραγωδίας, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικά κηρύγματα και τάγματα εφόδου. Οι νοσταλγοί του φασισμού,  οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και δράστες σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και πρόσφυγες,  είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο.

Το δηλητήριο του φασισμού και των ολοκληρωτικών λύσεων με τραμπουκισμούς οδηγεί σε εγκλήματα. Η ιστορία μας έχει διδάξει. Γνωρίζουμε ποιοι είναι και τι επιδιώκουν. Θέλουν να ενθαρρύνουν και να οργανώσουν και  στη Χίο τους ομοϊδεάτες τους, εκείνους τους θρασύδειλους που θα επιτεθούν αύριο σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή, έλληνα ή ξένο, σε όλους όσους έχουν διαφορετική άποψη για τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνίας. Θέλουν να ψαρέψουν στα θολά της προσφυγικής κρίσης για να «σηκώσουν κεφάλι» στη Χίο. Είναι ανεπιθύμητοι στη Χίο. Η επίσκεψη-πρόσκληση των εγκληματιών της X.A στη Χίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Συγκέντρωση την Τρίτη στις 7μ.μ το απόγευμα στην είσοδο της απλωταριάς για διανομή ενημερωτικού υλικού. Θα ακολουθήσει πορεία.https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Κάλεσμα ΛΑΕ Χίου
Η ΛΑΕ Χίου καλεί όλο το δημοκρατικό κόσμο του νησιού σε συγκέντρωση-πορεία την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 μμ στο άγαλμα Πλαστήρα (απέναντι από τον ΝΟΧ) για να διατρανώσει την αντίθεσή του στην άφιξη των στελεχών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη &Λαγού. 
Τον φασισμό καλά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!