Αρχική Νέα Τοπικά Μεταφορά ευάλωτων ομάδων προσφύγων από Υπατη Αρμοστεία

Μεταφορά ευάλωτων ομάδων προσφύγων από Υπατη Αρμοστεία

7


Μια ακόμα μεταφορά προσφύγων και συγκεκριμένα 7 ευπαθείς οικογένειες, στο σύνολό τους 34 άτομα,  μεταφέρθηκαν την περασμένη Πέμπτη από τη Χίο στον Πειραιά με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για του πρόσφυγες.
Η Ύπατη Αρμοστεία ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς και των εισιτηρίων από περιοχές της Χίου όπου διέμεναν, στον Πειραιά. Εκεί συνεργάτες της Ύπατης Αρμοστείας παρέλαβαν τα 34 άτομα και τα μετέφεραν για διαμονή σε κατάλληλα για αυτούς μέρη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Ύπατη Αρμοστεία στην προσπάθεια της να στηρίξει τις Ελληνικές αρχές και να μειώσει την πίεση από την διαμονή προσφύγων στο νησί της Χίου κάνει γνωστό ότι από της 25 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έως σήμερα  έχουν μεταφερθεί 328 άτομα- αιτούντες άσυλο στην κεντρική Ελλάδα. Όλοι οι μεταφερόμενοι έχουν ολοκληρώσει την αρχική διαδικασία ελέγχου και διαθέτουν κάρτα αιτούντος  άσυλο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.  Έτσι, όλοι οι αιτούντες άσυλο θα προχωρήσουν τις υπόλοιπες διαδικασίες ασύλου στα οικεία γραφεία για το άσυλο στην κεντρική Ελλάδα.

Μέσω του προγράμματος στήριξης και διαμονής της Ύπατης Αρμοστείας ευάλωτων ομάδων αιτούντων άσυλο, ευπαθείς οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα έχουν επίσης μεταφερθεί και  διαμένουν σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία.

Το κόστος το  αναλαμβάνει η Ύπατη Αρμοστεία.