Αρχική Νέα Τοπικά ΟΧΙ Λαμπρινούδη σε νέο hotspot, τι λέει η μείζονα μειοψηφία του Δήμου...

ΟΧΙ Λαμπρινούδη σε νέο hotspot, τι λέει η μείζονα μειοψηφία του Δήμου Χίου για προσφυγικό

7

 

Την πλήρη αντίθεση του συνδυασμού του στη δημιουργία νέου hot spot στη Χίο εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο επικεφαλής και τέως Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Παρουσία των συμβούλων του συνδυασμού «Ολοι μαζί για τη Χίο μας» ο κ. Λαμπρινούδης, με αφορμή τις ανακοινώσεις μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, επέμεινε στη θέση οι πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινούνται άμεσα προς την ηπειρωτική Ελλάδα μη δεχόμενος ότι υπάρχει δέσμευση για το αντίθετο από τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας.Παράλληλα όμως εξέφρασε τους φόβους του ότι η συμφωνία θα καταρρεύσει, οπότε δεν θα πρέπει να υπάρχουν δομές στο νησί για να μείνουν περισσότεροι πρόσφυγες- μετανάστες.

Χαρακτήρισε θετική τη στάση του Δημάρχου Χίου στην τελευταία σύσκεψη, ενώ αντίθετα εξέφρασε τη διαφωνία του με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη για δημιουργία Κέντρου κράτησης στο 18ο χιλιόμετρο της οδού Χίου- Βολισσού, ενώ ζήτησε και από τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν σαφή θέση.

Ο κ. Λαμπρινούδης τόνισε εξάλλου πως για οικονομικούς αλλά κύρια εθνικούς λόγους δεν θα πρέπει να μένουν στη Χίο περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Καμπούρης έκανε επίσης λόγω για κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα, ενώ ο συνάδελφος του Νίκος Νύκτας κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στις 22 Νοεμβρίου οπότε και θα εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της Ιεράς Μονής Μυρσινιδίου σε ότι αφορά τη χρήση του χώρου στην περιοχή ως Κέντρο Κράτησης παραβατικών προσφύγων και μεταναστών.