Αρχική Νέα Τοπικά Βεγγαλικά- φωτιά στη Σούδα και συλλήψεις στη Σούδα

Βεγγαλικά- φωτιά στη Σούδα και συλλήψεις στη Σούδα

21

 
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό των προσφύγων- μεταναστών της Σούδας και στην γύρω περιοχή. Μία μεγάλη σκηνή στο δυτικό μέρος του καταυλισμού κάηκε, τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων έσπασαν από πέτρες, συλλήψεις προσφύγων αλλά και εθελοντών έγιναν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που επενέβησαν στην περιοχή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν περί τις 11.00 το βράδυ, όταν άρχισαν να πέφτουν βεγγαλικά που προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα προσφύγων- μεταναστών έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα με βεγγαλικά, που είναι κοντά στην περιοχή του Κέντρου φιλοξενίας, έκλεψαν μεγάλο αριθμό βεγγαλικών και άρχισαν την εκτόξευσή τους ακόμα και προς τα σπίτια των περιοίκων.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες ότι πετούσαν και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα.


Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ που έσπευσαν στην περιοχή, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους.  Εγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης για να περιοριστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα όμως μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς άτομα που βρίσκονται στο χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους έφεραν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα.  Ενώ προπηλάκισαν ακόμα και σε κλούβα της αστυνομίας πρόσφυγες- μετανάστες που είχαν συλληφθεί.


Περί τις 1.30 το πρωί της Πέμπτης, τα επεισόδια είχαν υποχωρήσει παρόλο που παρέμεναν στην περιοχή τόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ομάδες νεαρών.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ERA-AEGEAN.GR

Διαφήμιση