Αρχική Νέα Τοπικά ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ- ανακοίνωση για Πολυτεχνείο & κάλεσμα

ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ- ανακοίνωση για Πολυτεχνείο & κάλεσμα

9


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΙΣ 5:30μμ (ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΙΧΑΛΩΝ)


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – ΤΟ ΝΑΤΟ – ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ


ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ – ΤΙΜΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΥΠΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί σε μαζική συγκέντρωση για το φετινό εορτασμό, τιμώντας τους αγώνες και τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973, αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για το σημερινό μας αγώνα.


Η διακυβέρνηση της χώρας, την 21η Απριλίου 1967, πέρασε από τα αστικά κόμματα σε τμήματα δυνάμεων του στρατού. Το πραξικόπημα έγινε στο όνομα του υποτιθέμενου “κομμουνιστικού κινδύνου”, αποδεικνύοντας και πάλι πως ο αντικομμουνισμός είναι πάντοτε προπομπός συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδίων, έχει στο στόχαστρο συνολικά το λαό, τη νεολαία, το κίνημα. Οι λόγοι που επέβαλαν τη δικτατορία ήταν η ανάγκη του αστικού πολιτικού συστήματος να υπερβεί τις αντιθέσεις του, αλλά και για να στηριχθούν οι επιδιώξεις του αμερικανο-ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Η εξουσία δεν άλλαξε χέρια, την κρατούσαν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όπως και πριν τη δικτατορία, είτε ήταν στην κυβέρνηση η “Δεξιά” είτε το “Κέντρο” είτε οι λεγόμενοι αποστάτες. Αυτό που άλλαξε ήταν η μορφή άσκησής της. Τα μονοπώλια βγήκαν ενισχυμένα απ’ τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τσακίστηκε το εργατικό κίνημα με το βούρδουλα της καταστολής.

Αυτό το καθεστώς υμνούν σήμερα οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που είχε στα όπα-όπα το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, και στο “γύψο” το λαό, τη νεολαία, τις ανάγκες και τους αγώνες τους. Αυτοί επισκέπτονται σήμερα το νησί μας! Θέλουν για ακόμα μια φορά να εκμεταλλευτούν το προσφυγικό, συσκοτίζοντας τις αιτίες που το γεννούν, σπέρνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, στοχοποιώντας τα θύματα και όχι τους θύτες, βάζοντας στο στόχαστρό τους ξεριζωμένους από τις συνέπειες της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πρόσφυγες και μετανάστες. Να απομονωθούν από το λαό!


Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και της εξαπάτησης της νεολαίας. Από τη μία εμφανίζεται να τιμάει τους λαϊκούς αγώνες και από την άλλη τους συκοφαντεί και τους καταστέλλει. Από τη μία εμφανίζεται σαν τιμητής του Πολυτεχνείου ή και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και από την άλλη συμμετέχει “στα γεμάτα” στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


Προκλητικά μάλιστα, καλεί αυτές τις μέρες σε φιέστες τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, που (και) στις μέρες του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών για να εξασφαλίσουν νέες αγορές και κέρδη για τα αμερικανικά μονοπώλια. Τη στιγμή που οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στη Ρωσία, στην Κίνα και άλλα καπιταλιστικά κράτη έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, πλήθος εύφλεκτα υλικά συγκεντρώνονται και στο Αιγαίο. Με εμφανές το ενδεχόμενο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τα κέρδη τους.


Την όξυνση αυτών των ανταγωνισμών σηματοδοτούν η ενισχυμένη παρουσία της φονικής μηχανής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, αλλά και η επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Από τη μία μπλέκει και το λαό στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια στην περιοχή και από την άλλη καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι “δεν τρέχει τίποτα”, “το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι σύμμαχοί μας και μας προστατεύουν. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, οι καπιταλιστές ποτέ δεν λογάριασαν την προστασία του λαού. Μετράνε μόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συμφέροντά τους. Στέλνουν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για ξένα προς τις ανάγκες τους συμφέροντα.

Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών! Παλεύουμε με τη δική μας σημαία, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Κοινός αντίπαλος των λαών είναι ο καπιταλισμός, κοινή ανάγκη των λαών η ανατροπή του σάπιου συστήματος σε κάθε χώρα!


Συνεχίζουμε την πάλη για ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει!


Είμαστε αισιόδοξοι: Ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέων εξεγέρσεων και κοινωνικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ο σοσιαλισμός, είναι το μέλλον!


Χίος 15/11/2016