Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη Γ. Μπαλάφα στη Χίο- για να κλείσει η Σούδα πρέπει να...

Επίσκεψη Γ. Μπαλάφα στη Χίο- για να κλείσει η Σούδα πρέπει να γίνει νέο Κέντρο

20

 

Μετά από ένα διήμερο εντάσεων και προκλήσεων στον Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στον καταυλισμό της Σούδας, ήρεμα κύλησε η χθεσινή νύχτα.

Πρόβλημα όμως παραμένει με τη στέγαση 100 περίπου ατόμων, αφού τουλάχιστον 5 σκηνές καταστράφηκαν από τις φωτιές που προκλήθηκαν, ακόμα και με βόμβες μολότοφ που άγνωστοι πέταξαν από τα τείχη του Κάστρου στον καταυλισμό.

Μετά τα επεισόδια, τον ξυλοδαρμό δύο αλληλέγγυων πολιτών από ομάδες που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων, αλλά και τον τραυματισμό δύο τουλάχιστον προσφύγων στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στη Χίο ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Σούδας και συναντήθηκε με τις τοπικές αρχές, θέτοντας και πάλι από πλευράς Κυβέρνησης το αίτημα να δοθεί το πράσινο φως για τη δημιουργία νέου Κέντρου φιλοξενίας στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ έτσι ώστε άμεσα να κλείσει ο καταυλισμός της Σούδας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

mpalafas_ds_2016-11-19-5

Υπεραμύνθηκε τα οφέλη από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, σημειώνοντας πως κανένας δεν νοσταλγεί την προηγούμενη περίοδο με τις αφίξεις να ξεπερνούν τα 1.000 άτομα ημερησίως.

Πρωτίστως ο κ. Μπαλάφας τόνισε την ανάγκη αποσυμφόρησης της έντασης και της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και των προσφύγων- μεταναστών.

«Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε διάφορα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με τον πολιτισμένο και ευγενή λαό της Χίου να παίρνουν στα χέρια τους την κατάσταση, να τρομοκρατούν ανθρώπους ακόμα και να ξυλοκοπούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπαλάφας.

Μα σημειώσουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χίο ο τομεάρχης για το μεταναστευτικό Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ σχετικά με τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών «καταγγέλλει οργανωμένη προβοκάτσια σε βάρος προσφύγων και κατοίκων από φασίστες και άλλες αντιδραστικές δυνάμεις στην περιοχή συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα».

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr

Διαφήμιση