Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: κάλεσμα σε απεργιακή συγκένττρωση 24/11/2016

ΣΕΣΝΟΧ: κάλεσμα σε απεργιακή συγκένττρωση 24/11/2016

13

«Με το 40% του νοσηλευτικού- παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού» λειτουργεί το Νοσοκομείο Χίου, καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων, καλώντας παράλληλα στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης (24 Νοεμβρίου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  εξαπολύει νέο οδοστρωτήρα μέτρων σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά και εργασιακά μας δικαιώματα και απαιτεί νεκρική σιγή από τους εργαζόμενους!

Έχουν βάλει στο στόχαστρο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του Δημοσίου  με στόχο  το πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, τη μισθολογική καθήλωση, την κατάργηση του εφάπαξ και όσων επιδομάτων έχουν απομείνει- προνοιακά επιδόματα, βαρέα και ανθυγιεινά κ.α.!

Tο Νοσοκομείο της Χίου σήμερα, λειτουργεί με το 40% του νοσηλευτικού – παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που καθιστούν αδύνατο τον οικογενειακό προγραμματισμό.
Τα τεράστια κενά  προσπαθούν να τα καλύψουν με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμβασιούχους με μπλοκάκι, όπου νέοι και νέες  εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Με αφορμή τους πρόσφυγες είχαμε και τους συμβασιούχους  του ΚΕΕΛΠΝΟ, που ουσιαστικά κάλυπταν πάγιες ανάγκες του Νοσοκομείου. Η λήξη ωστόσο  αυτών των συμβάσεων  θέτει σε κίνδυνο τόσο τη λειτουργία των κλινικών όσο και αυτή του ΕΚΑΒ.  Οι δε αποδοχές μας για τα νυχτερινά και τις αργίες  έχουν περικοπεί κατά 20%. Σαν να μην έφταναν αυτά τώρα βάζουν στο στόχαστρο και τα 150 ευρώ του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και δρομολογούν την κατάργησή του ως το τέλος του 2017.

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί είναι ανύπαρκτη και το νοσοκομείο καλείται μέσω της εντατικοποίησης της εργασίας, να αντιμετωπίσει τόσο την αυξημένη προσέλευση, λόγω κρίσης,  όσο και  τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών.

Η κυβέρνηση σήμερα αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί την επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με μισθό 300 – 400 ευρώ! Ενώ, έρχεται και νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ . Ο κατάλογος των νέων αντεργατικών μέτρων είναι μακρύς.

Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση και το κουαρτέτο (ΕΕ & ΔΝΤ).   Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματά μας και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα το καταστροφικό τους έργο.   Η ανοχή και η  αδράνεια μας θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο με την εφαρμογή της  αντεργατικής πολιτικής τους.

Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες, όταν μιλάνε για συναίνεση διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, το φτωχό εργαζόμενο λαό να βγάλει το σκασμό!  Θέλουν να φτάσουμε στον πάτο. ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ!!! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας  και τις ανάγκες μας!

Συμμετέχουμε  στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και δίνουμε το δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από (Ν.Τ. Χίου) της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στην είσοδο της Απλωταριάς  στις 10:30πμ. Για να διεκδικήσουμε τώρα:

  • Προσλήψεις και  στελέχωση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με μόνιμο και επαρκή προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας.
  • Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση.
  • Όχι στην κατάργηση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών .
  • Ανάκτηση των Μισθολογικών μας Απωλειών.
  • Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και τα αλλότρια καθήκοντα-δημιουργία και εφαρμογή καθηκοντολογίου».