Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: ανακοίνωση για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

ΣΕΣΝΟΧ: ανακοίνωση για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

6


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στις μνημονικές της δεσμεύσεις εξαπολύει νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων, βάζοντας αυτή τη φορά  στο στόχαστρο τους συντελεστές του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.    

Η έκπτωση του ΦΠΑ ωστόσο, κατακτήθηκε μέσα από πολύχρονους και επίμονους αγώνες, δεν χαρίστηκε στους νησιώτεςΓια αυτό και πρέπει να σημάνει συναγερμός στα Νησιά μας.

 Η αύξηση του ΦΠΑ είναι ένα ακόμη απαράδεκτο και άδικο μέτρο που πλήττει βάναυσα το ήδη πενιχρό εισόδημα των κατοίκων και των οικογενειών τους που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά  στα νησιά μας, καθώς ο ΦΠΑ αυξάνει τις τιμές  σε βασικά προϊόντα  λαϊκής κατανάλωσης. Εξοντώνει οικονομικά τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ προκαλεί τραγικές συνέπειες στους μικρούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες να επισκέπτονται τα νησιά μας, πλήττοντας έτσι άμεσα τον εσωτερικό τουρισμό.

 Για την εξέλιξη αυτή συνυπεύθυνα  είναι όλα τα κόμματα που ψήφισαν, στήριξαν και στηρίζουν  την εφαρμογή των μνημονίων, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Διεκδικούμε ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων των νησιών μας και των χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών εμπόρων που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε. Δεν θα μπουν οι ανάγκες των οικογενειών μας στο κρεβάτι του Προκρούστη για τα συμφέροντα  και τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Ενώνουμε τις φωνές μας και απαντάμε αγωνιστικά στη νέα αντιλαϊκή  επίθεση που δεχόμαστε. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε τώρα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. 

       Να μην προχωρήσει η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.


      Κατάργηση τώρα του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, του νερού και των τηλεπικοινωνιών.


      Άμεση κατάργηση του απαράδεκτου αντιλαϊκού φόρου του ΕΝΦΙΑ.  Αύξηση του αφορολόγητου   ορίου για τη λαϊκή οικογένεια και  φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου  με συντελεστή 45%.


      Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

 Με αυτό το πλαίσιο καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στην    κινητοποίηση  που θα πραγματοποιηθεί  Τετάρτη 30/11/16 στην Κεντρική Πλατεία του Νησιού στις 11.00πμ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Ι. Λαμπαδοχυτός                              Ολ. Κουβαρά