Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο Ατόμων με Αναπηρία- με αφορμή την 3η Δεκέμβρη

Συλλαλητήριο Ατόμων με Αναπηρία- με αφορμή την 3η Δεκέμβρη

18

 
Σε συγκεντρώσεις και στα νησιά του Αιγαίου καλεί τα μέλη της η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου με αφορμή το Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ ενόψει της Μέρας των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Στις 2 Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους διεκδικούν με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματα τους για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, των ατόμων με αναπηρία.

Στη Χίο θα πραγματοποιηθεί με κάλεσμα του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Βουνακίου.

Αντίστοιχα στη Λέσβο η «Κυψέλη», το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α ως, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας, μαζί με τους Συλλόγους Σκλήρυνση κατά πλάκας, Καρκινοπαθών, Νεφροπαθών, Αυτοάνοσων Νοσημάτων, διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς,

Σε ανακοίνωσή του ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η 3η Δεκέμβρη 2016 ορίζεται ως Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

Η παρουσία και συμμετοχή όλων μας στην κινητοποίηση της 2 Δεκέμβρη είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη και αναγκαία για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας σε εκείνους που μας λεηλατούν και μας εξοντώνουν.

Η ανοχή μας τους έχει κάνει αδίστακτους.

Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας, να προστατέψουμε την ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ».