Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- δυο οι συγκεντρώσεις

Απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ- δυο οι συγκεντρώσεις

18

 

Με συγκεντρώσεις σε Εργατικό Κέντρο Χίου στις 10.00 το πρωί που καλούν το Εργατικό Κέντρο, η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ναυτικών (VIDEO) και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και η 2η στις 10.30 π.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς που καλεί το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πραγματοποιούν σήμερα 24ώρη απεργία κόντρα στα μέτρα λιτότητας και στις περικοπές μισθών και συντάξεων.«Θέλουμε πίσω τα δικαιώματά μας» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Χίου Κώστας Λίνας που επισήμανε ιδιαίτερα την υψηλή ανεργία στους νέους. Μετά τη συγκέντρωση, που εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί στην πλατεία Βουνακίου ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία των δύο βουλευτών του Νομού.

Ο πρόεδρος της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων ναυτικών, Μιχάλης Ατσίπαππας, ιδιαίτερα επιθετικός έκανε επίκληση να μη λείψει κανείς από την απεργία. Τόνισε ιδιαίτερα τα προβλήματα στο χώρο των ναυτικών, τις αλλαγές που έγιναν στον ασφαλιστικό τομέα αλλά και το γεγονός ότι το κτήριο του Οίκου Ναύτου στον Πειραιά φιλοξενεί πλέον δομές του ΠΕΔΥ και των άλλων ταμείων.


Σε ανακοίνωσή της εξάλλου η ΕΛΜΕ Χίου καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν «βροντερό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης της Χίου». Κύρια αιτήματα παραμένουν η αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία αλλά και οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.


2η συγκέντρωση στην Απλωταριά

Για τις 10.30 το πρωί είναι το κάλεσμα σε συγκέντρωση από το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Σε αυτή τη συγκέντρωση καλεί το Σωματείο εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Όπως σημειώνει το ΣΕΣΝΟΧ στην ανακοίνωσή του «δε θα σταματήσουν τη σαρωτική επίθεση στα δικαιώματα μας αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Δεν πάει άλλο! Διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε» και προτάσσονται στα αιτήματα οι άμεσες προσλήψεις και στελέχωση στο Νοσοκομείο αλλά και στο ΕΚΑΒ όπως επίσης να στελεχωθούν με επάρκεια και μόνιμο προσωπικό όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ.


Με «απεργιακό ξεσηκωμό απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά», καλεί στη συγκέντρωση της Απλωταριάς και το ΠΑΜΕ.