Αρχική Νέα Τοπικά Δωρεάν ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ πραγματοποιεί το υπουργείο

Δωρεάν ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ πραγματοποιεί το υπουργείο

56


Τέθηκε δοκιμαστικά σε λειτουργία, χθες 7 Δεκεμβρίου, η νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Ραντεβού» μέσω της ΗΔΙΚΑ, η οποία θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου, επισημαίνει με σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης. Όπως ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και το Κέντρο Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται απλά με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για τη φορολογική δήλωση, ενώ απαιτείται και η γνώση του ΑΜΚΑ.

Έκτος της ευκολότερης εξυπηρέτησης, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι πολίτες δε θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται για το κλείσιμο των ραντεβού τους μέσω πενταψήφιων τηλεφωνικών κέντρων.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η διάθεση της υπηρεσίας μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω τον Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ.