Αρχική Νέα Τοπικά Πυροβολισμοί προς εκφοβισμό, λόγω επεισοδίων στη Σούδα του Κάστρου

Πυροβολισμοί προς εκφοβισμό, λόγω επεισοδίων στη Σούδα του Κάστρου

29

 

Με πυροβολισμούς στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα, αντέδρασε ο πατέρας του ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ιχθυόσκαλα της Χίου, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ διαφορετικών ομάδων προσφύγων και μεταναστών στο γειτονικό καταυλισμό της Σούδας.

Όταν αρκετές δεκάδες προσφύγων και μεταναστών κινήθηκαν προς την ταβέρνα, περί τις 3.00 μ.μ. της Κυριακής, περισσότερο για να προστατευτούν από τον πετροπόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους, ο πατέρας του ιδιοκτήτη φέρεται να πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε αρκετές φορές στον αέρα, φοβούμενος ότι τα επεισόδια θα συνεχίζονταν και στο κατάστημά τους όπως υποστήριξε –σύμφωνα με πληροφορίες- στο Λιμεναρχείο όπου και κρατείται.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή για τα επεισόδια υπήρξε το γεγονός ότι δεν χωρούσαν όλοι όσοι ήθελαν να μετακινηθούν με το μισθωμένο πούλμαν που εκτελεί δρομολόγια μεταξύ των Κέντρων προσφύγων της Σούδας και της ΒΙΑΛ.

Κυρίως Αλγερινοί και αφγανοί άρχισαν συμπλοκές μεταξύ τους που συνεχίστηκαν με πετροπόλεμο.

Επεισόδια που κράτησαν περισσότερο από μία ώρα εξαιτίας και της απουσίας αστυνομικών δυνάμεων στον καταυλισμό, αφού αυτά συνέπεσαν με τη μέρα αλλαγής φρουράς των διμοιριών των ειδικών δυνάμεων.

Από τα μεταξύ τους επεισόδια, 8 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων τα 5 νοσηλεύονται –εκτός κινδύνου- στο Νοσοκομείο της Χίου.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων δεν σημειώθηκε κάτι άλλο, ενώ παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr