Αρχική Νέα Τοπικά Σύλληψη Σύριου που χτυπούσε 3χρονο αγοράκι στον καταυλισμό της Σούδας

Σύλληψη Σύριου που χτυπούσε 3χρονο αγοράκι στον καταυλισμό της Σούδας

19


Συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, 32 Σύριος πρόσφυγας που χτυπούσε 3χρονο αγοράκι στον καταυλισμό προσφύγων- μεταναστών της Σούδας στη Χίο.

Η καταγγελία έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», και ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε βίντεο με το βασανισμό του παιδιού μέσα σε ντουζιέρα, που όπως φάνηκε στην πορεία ήταν πράγματι στον καταυλισμό της Σούδας.

Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αργά το απόγευμα της Τρίτης, εντοπίστηκε ο Σύριος και το αγοράκι, που είναι μόνοι τους στον καταυλισμό.

Το παιδί που είναι καλά στην υγεία του, παραδόθηκε με εισαγγελική παραγγελία προς φροντίδα στη ΜΚΟ Μετάδραση.

Ο 32χρονος που δηλώνει πατέρας του παιδιού, ισχυρίστηκε πως η γυναίκα του μαζί με ένα ακόμα παιδί τους βρίσκεται πιθανόν στην Τουρκία και πως επιθυμεί να βρεθούν. Κάποιες ιδιαίτερες εξηγήσεις γιατί χτυπούσε το παιδί του, όπως ισχυρίζεται,  δεν έδωσε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ερευνούνται όλα τα ενδεχόμενα, για το κατά πόσο πράγματι είναι δικό του το 3χρονο αγοράκι ή αν το πήρε κρυφά από τη μητέρα.

Στο σοκαριστικό βίντεο, ένας άντρας χτυπά το φοβισμένο αγοράκι που είναι γυμνό σε ντουζιέρα και κάνει προσπάθειες να σταθεί όρθιο. Ενώ του φωνάζει διαρκώς το χτυπά αρχικά στα πόδια και στη συνέχεια στο κεφάλι, ενώ φαίνεται να παρεμβαίνει τουλάχιστον ένα άτομο για να τον σταματήσει. Ολη αυτή την ώρα καταγράφει και το συμβάν!

Πληροφορίες από τον καταυλισμό λένε πως το συμβάν σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα (Δευτέρα). Μάλιστα άλλοι νεαροί Σύριοι που πήραν είδηση το συμβάν, είναι αυτοί που σταμάτησαν τον συμπατριώτη τους να χτυπά το παιδί, το πήραν και κοίμησαν σε άλλη σκηνή το 3χρονο αγοράκι.

Παράλληλα ενημέρωσαν αλληλέγγυους πολίτες, που με τη σειρά τους ενημέρωσαν τόσο στελέχη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Χίο όσο και την οργάνωση Save the children, για να υπάρξουν το απόγευμα της Τρίτης οι εξελίξεις με τη σύλληψη του 32χρονου.

(Σημείωση: η φωτογραφία είναι από το video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο).

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr