Αρχική Νέα Τοπικά Βαριές κατηγορίες για το Σύριο που κακοποίησε το τρίχρονο αγοράκι του

Βαριές κατηγορίες για το Σύριο που κακοποίησε το τρίχρονο αγοράκι του

17

Με τις κατηγορίες της άσκησης βίας σε άτομο που δε μπορεί να αντιδράσει και που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του και σε άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι δύο έτη οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου ο 32χρονος Σύριος που κακοποίησε το τρίχρονο παιδί του στον καταυλισμό της Σούδας.

Η δίκη αναβλήθηκε για το πρωί της Παρασκευής, 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ορισθεί συνήγορος υπεράσπισης, μέσα από τον σχετικό κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, λόγω των σοβαρότατων κατηγοριών.

Ο 32χρονος που συνελήφθει το απόγευμα της Τρίτης, ύστερα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού και μετά τις σοκαριστικές εικόνες από βίντεο (που φέρεται να κατέγραψε ο ίδιος) με την κακοποίηση του παιδιού του μέσα στις ντουζιέρες του καταυλισμού προσφύγων/μεταναστών της Σούδας.

Ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε πως προχώρησε στην πράξη του προκειμένου να εξαναγκάσει τη σύζυγό του, που βρίσκεται με ένα ακόμα παιδί τους στην Τουρκία, να έρθει Χίο. Αλλά και πως άρχισε να το κτυπά το παιδί διότι δεν ήθελε να κάνει μπάνιο.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις τουρκικές αρχές, κάνουν προσπάθειες έτσι ώστε εφόσον πράγματι η μητέρα του παιδιού είναι στην Τουρκία να πάρει την επιμέλεια η ίδια. Είτε ερχόμενη στη χώρα μας, είτε πηγαίνοντας το παιδί στην Τουρκία.

Το τρίχρονο αγοράκι, που κατόπιν εισαγγελικής εντολής, δέχεται τις φροντίδες της ΜΚΟ Μετάδραση, ενώ δεν κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του κατά την εξέτασή του από παιδίατρο, παιδοψυχολόγο και ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο της Χίου.