Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ: Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη…

Νίκος Ροδίτης στο ΚΑΡΦΙ: Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ: Διεκδικούμε ουσιαστική στήριξη…

80

 Καρφί από το Αιγαίο

Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης

 Ο ‘’δαίμων’’ της τεχνολογίας μας ‘’χτύπησε’’ την προηγούμενη βδομάδα και δεν ήμασταν κοντά σας. Και έτσι σήμερα φιλοξενούμε κάποια σημεία από την ανακοίνωση του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία για την 3η του Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Και στη Χίο το συλλαλητήριο έγινε την Παρασκευή 2/12. 

‘’Αγαπητοί Συνάδελφοι. Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ συμμετείχε στο Πανελλήνιο Παναναπηρικό Συλλαλητήριο μετά από κάλεσμα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Όπως σημειώνει ο σύλλογος: «Φέτος μας βρίσκει σε τραγικότερη από ποτέ κατάσταση με τα βάρβαρα και εξουθενωτικά μέτρα λιτότητας που για έβδομη συνεχή χρονιά παίρνουν οι συγκυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποτασσόμενες στις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.Τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές μας διεκδικούμε με αξιοπρέπεια και αγώνα τα δικαιώματά μας για ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της χώρας, των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών μας.
Για την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εμείς τα ΑΜΕΑ δηλώνουμε ότι: Η 3η Δεκέμβρη 2016 ορίζεται ως Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΦΟΡΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.
Η παρουσία και συμμετοχή όλων μας στην κινητοποίηση ήταν περισσότερο από ποτέ απαραίτητη και αναγκαία… Στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας σε εκείνους που μας λεηλατούν και μας εξοντώνουν. Η ανοχή μας τους έχει κάνει αδίστακτους. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας, να προστατέψουμε την ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ»!

Αυτά λέει μεταξύ άλλων ο σύλλογος. Εμείς να συμπληρώσουμε πως φέτος η συγκέντρωση ήταν αρκετά πολυπληθής στη Χίο, ενδεικτικό σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και αυτοί οι άνθρωποι. Γι’ αυτό το λόγο μην τολμήσουν να μειώσουν τα αναπηρικά επιδόματα και τα ποσοστά αναπηρίας γιατί θα μας βρουν απέναντι…
Φτάνει πια, όχι άλλες περικοπές… ειδικά σ’ αυτή την κοινωνική ομάδα που παλεύει για την αξιοπρέπεια της πάνω απ’ όλα!