Αρχική Πολιτισμός Τίμησαν τους πρωτοπόρους συναδέλφους τους οι φαρμακοποιοί

Τίμησαν τους πρωτοπόρους συναδέλφους τους οι φαρμακοποιοί

44


 
ΣΕ ΖΕΣΤΗ ατμόσφαιρα η οικογένεια των φαρμακοποιών Χίου τίμησε τα παλαιά μέλη της σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο, το βράδυ του Σαββάτου.
Η ομιλία του γιατρού- ρευματολόγου Ανδρέα Μιχαηλίδη (δημοσιεύεται στα σχετικά links) έκανε τις μνήμες να πάνε πίσω στο παρελθόν, όταν τα φαρμακεία ήταν λίγα και αποτελούσαν μέρη που εξέταζαν οι γιατροί, χώροι πρώτων βοηθειών ακόμα και βιοτεχνίες φαρμάκων.
Ηταν η εποχή που ο φαρμακοποιός ήταν ο επιστήμονας που έκανε ακόμα και τα δικά του παρασκευάσματα. Γιατί πάντα ψάχναμε συνταγές που θα μας έδιναν δύναμη και ζωντάνια όπως τα περίφημα -και μάλιστα εξαγώγιμα- «σπινάκια» του φαρμακείου αείμνηστου Χριστόφορου Ιωάννου Σπίνου κάτι σαν το… viagra της εποχής μας!
Ακολούθησε η ανακήρυξη σε Επίτιμο Πρόεδρο του πρώην Προέδρου (επί 15 έτη) του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωάννη Σπίνου.
Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο κ. Σπίνος παρέδωσε στον Αγαπητό Βασιλάκη μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου, την ιδιόγραφη υπεύθυνη δήλωση που είχε καταθέσει ο πατέρας του Νικόλαος Βασιλάκης όταν εισήλθε νέος στο επάγγελμα. Εύφημη μνεία επίσης απονεμήθηκε στον Ιωάννη Κατσό που επί σειρά ετών διετέλεσε Γραμματέας του σ
υλλόγου.
Εύφημες μνείες αποδόθηκαν στις οικογένειες των αειμνήστων φαρμακοποιών: Νικολάου Βασιλάκη, είχε ανακηρυχθεί και επίτιμος Πρόεδρος (την απονομή έκανε στη σύζυγό του Ηλέκτρα Βασιλάκη ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης), Χριστόφορου Σπίνου και Κωνσταντίνου Φρατζεσκάκη που είχαν διετελέσει γραμματείς, καθώς και στις οικογένειες των Ιωάννη Σόδη, Ντομένικου Ψάλτη, Ιωάννη Τζηρά και Παναγιώτη Βασιλείου. 
Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των φαρμακοποιών.

Διαφήμιση