Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Βραβεία σε αιγαιοπελαγίτες μαθητές, αθλητές

Βραβεία σε αιγαιοπελαγίτες μαθητές, αθλητές

43 ΤΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΕΣ μαθητές και σπουδαστές που διακρίνονται στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό θα βραβεύσει το Υπουργείο Αιγαίου.
Συνεχίζοντας την πολιτική για άρση της απομόνωσης των μικρών νησιών και παροχή κινήτρων στους μαθητές και γενικότερα στη νεολαία για ευγενή άμιλλα και μόρφωση, χορηγεί για μια ακόμα χρονιά βραβεία και υποτροφίες σε μαθητές και σπουδαστές που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους.
Η εκδήλωση απονομής των βραβείων και υποτροφιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί. Παρών θα είναι εκτός του Υπουργού Αιγαίου Νίκου Σηφουνάκη και ο Υπουργός Παιδείας Πέτρου Ευθυμίου.
Την τελετή βράβευσης θα προλογίσουν οι συγγραφείς Σοφία Ζαραμπούκα και Ζωρζ Σαρρή.
Συγκεκριμένα βραβεία θα δοθούν στους:
* Δυο καλύτερους σε βαθμολογία μαθητές κάθε Γυμνασίου μικρού και δυσπρόσιτου νησιού του Αιγαίου κατά το σχολικό έτος 2001 – 2002 που συνέχισαν τις σπουδές του στο Λύκειο.
* Ερασιτέχνες αθλητές σωματείων του Αιγαίου που είναι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων ή μέσων επαγγελματικών σχολών, ή φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων σχολών και οι οποίοι έχουν επιτύχει σε διεθνείς ή πανελλήνιους αγώνες.
* Σπουδαστές του προπαρασκευαστικού και επαγγελματικού σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου που πρώτευσαν το Α΄, Β΄ και Γ΄ έτος στους τομείς της γλυπτικής, της ζωγραφικής, της μαρμαροτεχνίας και του αρχιτεκτονικού σχεδίου

Από τα νησιά του Νομού Χίου θα βραβευτούν:
* Γυμνάσιο Οινουσσών
Σαραντόπουλος Φώτιος του Ευαγγέλου, Ντούσλατζης Κωνσταντίνος του Αναστασίου
* Γυμνάσιο Ψαρών
Δημητρέλλης Δημήτριος του Κων/νου, Ζαννή Μαρουσώ του Νικολάου


Φοιτητές και σπουδαστές, αθλητές και αθλήτριες
1. Τσιλίμη Κωνσταντίνα του Νικολάου από τη Χίο. Τεχνική κολύμβηση. Έκτη θέση στο 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων ανδρών και γυναικών με την εθνική μας ομάδα.
2. Μοσχούρης Πέτρος-Ιωάννης του Γεωργίου – Αριστείδη από τη Χίο. Τεχνική κολύμβηση. Όγδοη θέση με την εθνική μας ομάδα στο αγώνισμα 4 επί 2000μ. Ανδρών στο 5ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων ανδρών και γυναικών με την εθνική μας ομάδα.
3. Ντόσκας Γεώργιος του Παναγιώτη από τη Χίο. Υδατοσφαίριση. Πέμπτη θέση με την εθνική μας ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών 2002.
4. Κανδιόγλου Γεώργιος του Ιωάννη από τη Χίο. Υδατοσφαίριση. Πέμπτη θέση με την εθνική μας ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών 2002


Μαθητές – μαθήτριες, αθλητές – αθλήτριες
Από το Νομό Χίου

1. Χριστοδούλου Σταύρος του Νικολάου. Αγώνες Δρόμου. Πέμπτη θέση στο αγώνισμα των 400μ.με εμπόδια στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες “ΓΥΜΝΑΣΙΑΔΑ 2002”.
2. Μαυρέλου Βασιλεία του Παναγιώτη Υδατοσφαίρση. Πρώτη 1η θέση με την εθνική μας ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών.
3. Χαβιάρα Δήμητρα του Λεωνίδα. Τεχνική Κολύμβηση. Έβδομη θέση με την εθνική μας ομάδα στο αγώνισμα 4 επί 2000 μ. νεανίδων στο 5ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων.
4. Κυριακίδης Ευστράτιος του Γεωργίου. Τεχνική Κολύμβηση.
Πέμπτη θέση στα 1.500 μ. Εφήβων, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης.

Αναλυτικά όλα τα ονόματα από όλα τα νησιά του Αιγαίου στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπενδυτικό πρόγραμμα ΕΜΧ
Επόμενο άρθροΧορός νικητών στην Καλλιμασιά