Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου

30


 
ΑΝΕΛΑΒΕ και επίσημα την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, τα καθήκοντα του στη Μυτιλήνη, ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημήτρης Καπετανάς.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του απερχόμενου Γενικού  Δημήτρη Ερηνάκη και των υπαλλήλων του Υπουργείου, ο Υπουργός Αιγαίου υποδέχθηκε τον κ. Καπετανά σημειώνοντας τη σημαντική ως τα τώρα συμβολή του στους τομείς όπου και εργάσθηκε.
“Έχουμε, τόνισε ο Νίκος Σηφουνάκης, να δουλέψουμε με ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πατρίδας μας που είναι το Αιγαίο με πολλά και ειδικά προβλήματα. Αλλά και με τον πολιτισμό του και το περιβάλλον του που είναι η πλούσια κληρονομιά μας. Το φυσικό και το δομημένο”.
Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε με τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα για τη λειτουργία των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου σύμφωνα με τις νέες του αρμοδιότητες. “Έχουμε πλέον, σημείωσε, ένα δρομολογημένο νέο ρόλο του Υπουργείου. Η συμβολή και του Δημήτρη Ερηνάκη στην κατεύθυνση αυτή ήταν σημαντική”.

Επίσης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα ο νέος Γενικός Γραμματέας με υπηρεσιακούς παράγοντες θα επισκεφθεί τις αποκεντρωμένες νέες υπηρεσίες του Υπουργείου στα νησιά όπου ήδη λειτουργούν ώστε να διαμορφώσει άμεση αντίληψη.
Στην εμπειρία του ένα σχεδόν χρόνο στο Αρχιπέλαγος αναφέρθηκε και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Ερηνάκης σημειώνοντας την ομορφιά και ταυτόχρονα την αξία της προσφοράς στους Αιγαιοπελαγίτες,
Στην “πρόκληση” που ακούει στο όνομα “Αιγαίο” αναφέρθηκε ο κ. Καπετανάς αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του. “Στο Αιγαίο που δεν μπορεί να γίνει μόνο τουριστικό κατάλυμα αλλά έζησε χάρη στον πολιτισμό του, στο περιβάλλον του και στους ανθρώπους του τους οποίους και καλούμαστε να υπηρετήσουμε”. Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Καπετανάς έκανε στην “προσπάθεια προστασίας του δομημένου και φυσικού Αιγαιοπελαγίτικου περιβάλλοντος. Σε όλο τον κόσμο είπε, ξέρουν το Αιγαίο. Ως πολιτισμό και ως φύση. Αυτή την ιδιαιτερότητα καλούμαστε να υπερασπίσουμε και θα τα καταφέρουμε”.

Διαφήμιση