Αρχική Νέα Οικονομία Επιμελητήριο: κοπή πίτας με ευχές ανάπτυξης

Επιμελητήριο: κοπή πίτας με ευχές ανάπτυξης

28


 
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονυσίου να πάει καλά η χρονιά κατά το έτος αυτό πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Χίου κατά τη δεξίωση υποδοχής νέου έτους το βράδυ του Σαββάτου.
«Από εσάς περιμένουμε πολλά πράγματα και στις δύσκολες και στις εύκολες στιγμές», είπε ο κ. Διονύσιος απευθυνόμενος στα μέλη του Επιμελητηρίου.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ζαννίκος τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα είναι όσο γίνεται πιο κοντά στα μέλη του, με την εφαρμογή προγραμμάτων και τη δραστηριοποίηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου «Κερδώος Ερμής».
Στο γενικότερο (και μακροσκελή ομολογουμένως) απολογισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε τη δημιουργία του Τμήματος Ναυτιλίας και Ναυτικών Υπηρεσιών μία καινοτόμο δράση όπου στόχος είναι να ενεργοποιηθούν τα ναυτιλιακά χιώτικα γραφεία που βρίσκονται εκτός Χίου. Επίσης σημείωσε ότι στο 6ο πλαίσιο της Επιστημονικής Έρευνας της Ε.Ε. για πρώτη φορά θα συμμετέχει Επιμελητήριο και αυτό θα είναι της Χίου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φρούριο και στην αξιοποίηση του μέσα από πρόγραμμα του ΠΕΠ. Επίσης τόνισε το ενδιαφέρον του Κωνσταντίνου Τσαπάλα, ιδρυτή του Ιδρύματος Τσαπάλα, που αποδέχθηκε την πρόταση να χρηματοδοτήσει τη διαμόρφωση του πάνω ορόφου του Επιμελητηρίου σε Κέντρο Τηλεργασίας και Τη
λεδιάσκεψης.
Στα πλαίσια επίσης της συνεργασίας των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου γα το θέμα του Αναπτυξιακού νόμου, καλεσμένα ήταν και τα Επιμελητήρια Λέσβου και Σάμου, και μάλιστα το πρώτο εκπροσωπήθηκε με τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Πέτρο Χαϊτόγλου.
Στις μελλοντικές ενέργειες ανέφερε τη συνεδρίαση στις αρχές Απριλίου του συνεδρίου των Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρώπης, την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης των Επαγγελματικών Στελεχών των Επιμελητηρίων Ευρώπης στις 30 Ιουνίου και την υπόσχεση από τον Πρόεδρο της να γίνει στη Χίο η επόμενη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.


Βραβεύσεις
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, ο επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού Αντώνης Φεγγουδάκης, η Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού για την προσφορά της στην
πολύχρονη παρουσία της στη Χίο αλλά και στην κοινωνική προσφορά που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μέσω του Συλλόγου Σπουδαστών που έχουν δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος.
Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για τα 90 χρόνια παρουσίας τους στο νησί, μάλιστα τους βράβευσε η Υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή.
Το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Γιώργο Γεωργούλη, ο οποίος αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης, την τιμητική πλακέτα του παρέδωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Βαρίνος.
Τιμητική διάκριση έλαβαν επίσης ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών διότι πάντα είναι δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο του νησιο
ύ. Τιμητικά του αποδόθηκε επίσης εικόνα αγιογραφίας (έργο του αγιογράφου
Μάρκου Τσαμπλάκου) που παρουσιάζει το Σεβασμιώτατο μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας του (της Εύβοιας ) και της Χίου να ευλογεί την καλή συνεργασία που σύμφωνα με τον κ. Ζαννίκο πρόκειται να αδελφοποιηθούν τα Επιμελητήρια των δύο νησιών.
Επίσης η υφυπουργός Ελπίδα Τσουρή για την «αναπτυξιακή της προσφορά» συνδέοντάς τη με την επέκταση του Νοσοκομείου, τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού ενώ σε στιγμή ενθουσιασμού ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι θα είναι επί δικής της θητείας που θα επεκταθεί επιτέλους το αεροδρόμιο.
Παρόντες στη συνεστίαση που έγινε στο ξενοδοχείο GOLDEN SAND εκτός των προναφερομένων, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, εκπρόσωποι λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και δεκάδες μέλη του Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ο υποναύαρχος- Γενικός Επιθεωρητής Παναγιώτης Κοντογιάννης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κασσιμάτης. Επίσης αναγνώστηκε χαιρετιστήρια επιστολή του υφυπουργού κ. Φωτιάδη.
Το φλουρί της πίτας, που αντιστοιχούσε σε μια χρυσή λίρα, έπεσε στο γιο του νέου Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στέλιου Καμπούρη.

Διαφήμιση