Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Το Φεβρουάριο οι αίθουσες σε 3ο, 8ο

Το Φεβρουάριο οι αίθουσες σε 3ο, 8ο

20

 

Το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου δεσμεύεται το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι θα παραλάβει τις προκατασκευασμένες αίθουσες για τίς ανάγκες σχολικών αιθουσών στη Χίο. Αυτό απάντησε με δελτίο τύπου ο γρ. του υπουργείου στην υφυπουργό Υγείας Ελπίδα Τσουρή, ύστερα απο νέο αίτημά της.


Οπως άλλωστε είχε δηλώσει στο chiosnews.com η κ. Τσουρή,η οποία παραδέχτηκε ότι υπήρχε καθυστέρηση στο θέμα, θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η εξασφάλιση των αιθουσών για τις ανάγκες των 3ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, η απάντηση που πήρε η κ. Τσουρή απο το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και την οποία μας κοινοποίησε, αναφέρει:


« Σας ενημερώνω ότι προκειμένου να αντιμετωπισθούν προσωρινά οι ανάγκες σε σχολικές αίθουσες της Χίου, προχωρήσαμε στην παραγγελία 10 προκατασκευασμένων αιθουσών 50 τ.μ., οι οποίες θα μας παραδοθούν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και αμέσως θα ακολουθήσει η αποστολή τους στο νησί »


Να θυμίσουμε ότι στο αίτημά τους να σταλούν προκατασκευασμένες αίθουσες  οι σύλλογοι γονέων είχαν αποσπάσει μόνο υποσχέσεις κι ελπίζουμε η ημερομηνία αυτή που κοινοποιήθηκε να είναι οριστική. Οσον αφορά τον αριθμό των αιθουσών οι γονείς είχαν αρχικά ζητήσει 15 αίθουσες αλλά πιθανά με κατάλληλες παρεμβάσεις να εξασφαλιστούν οι χώροι για αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο δασκάλων ακόμα και κυλικείο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒαρίνος καταγγέλει “ψίχουλα” Υπουργείου Αγαίου
Επόμενο άρθροΣτήριξη των σπουδαστών Ε.Ν. από ΠΕΜΕΝ