Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίθεση Τσουρή με αφορμή τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου

Επίθεση Τσουρή με αφορμή τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου

29


 ΜΕ ΟΡΟΛΟΓΙΑ… ιατρική ζητά να παρακάμψουμε τα παλιά η υφυπουργός Υγείας Ελπίδα Τσουρή, που με μια σκληρή δήλωση κατά όσων απώλεσαν την εξουσία «οπουδήποτε κι αν προέρχεται», μιλά για αήθη επίθεση εναντίον της. Αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα και δηλώσεις για την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων σχετικά με τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου.
Η ανακοίνωση Τσουρή, που αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο δηλώσεων ειδικά αυτή την εβδομάδα όπου οι Δήμοι Μαστιχοχωρίων και Αμανής ζητούν έντονα συνάντηση με την υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ έχει ως εξής:
«Με αφορμή τον «αναπαλαιωμένο» πόλεμο λάσπης, που συντονισμένα και από διάφορες πλευρές, συνεχίζεται εναντίον μου, έχω να δηλώσω τα εξής:
1. από την προεκλογική περίοδο των Εθνικών εκλογών του 2000 μέχρι σήμερα, υπάρχει και έρπει στην πολιτική ζωή του τόπου μια ισχνή μειοψηφία που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της Χίου ότι πίσω από μένα βρίσκονται και με καθοδηγούν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτή η μειοψηφία πήρε απαντήσεις, με τον πιο σαφή τρόπο, από το Χιώτικο Λαό, τόσο στις Εθνικές όσο και στις πρόσφατες Τοπικές Εκλογές. Παρόλα αυτά εμμένει στην ίδια τακτική. Αν επρόκειτο απλώς, για τάση αυτοκαταστροφής των ίδιων των λασπολόγων, ουδόλως θα με ενδιέφερε. Ομως, φαίνεται ότι κάποιοι, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, σκοπεύουν να δηλητηριάσουν τα πολιτικά ήθη και την πολιτική ζωή του Νομού μας και να βιάσουν, ωμά και απροκάλυπτα, την κρίση, τη συνείδηση και τη νοημοσύνη των πολιτών. Γι’ αυτό θεωρώ ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με προσωπική αήθη επίθεση εναντίον μου, αλλά με φαινόμενα σήψης και νοσηρότητας, που πρέπει ως τέοια να αντιμετωπίζονται.
2. «Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου», «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν την κατασκευή λιμανιού», «είναι τα σενάρια των τελευταίων ημερών. Μπορώ να κατανοήσω ότι η απώλεια της εξουσίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται είναι οδυνηρή και μπορέι να προκαλεί μέχρι και φαντασιώσεις. Η ιδιώτευση, πάντως, μπορεί να γίνει με πιο απλούς τρόπους διαβίωσης και αυτοελέγχου.
3. Νοσοκομείο, λιμάνι, φράγματα, μικρά και μεγάλα έργα στο Νομό Χίου θα γίνουν, επειδή εμείς, οι πολίτες της Χίου το θέλουμε και επειδή όλοι, τοπικοί φορείς, Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση και Βουλευτές εργαζόμαστε και θα εργαστούμε γι’ αυτό. Η μιζέρια, η αδράνεια, η έλλειψη διεκδίκησης και οράματος για τον τόπο καταδικάστηκαν και ανήκουν στο παρελθόν. Στη θέση τους βρίσκονται νέες ιδέες, νέοι άνθρωποι και, κυρίως, η απόφαση να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη, στον τόπο που ζούμε. Ακόμα και αν χρειάζεται να παρακάμπτουμε σκωληκοειδείς αποφύσεις μιας άλλης εποχής», καταλήγει η ανακοίνωση της κας Τσουρή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραβεία υπουργείου Αιγαίου σε μαθητές- αθλητές
Επόμενο άρθροΑλλοτινές μου εποχές…