Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επιτροπάκης δηλώνει έτοιμος για αγώνες κατά ΖΟΕ

Επιτροπάκης δηλώνει έτοιμος για αγώνες κατά ΖΟΕ

103Πρωτοπόρος στις κινητοποιήσεις που θα έχουν ως στόχο την αναστολή ή την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, δηλώνει ότι θα είναι ο πολιτευτής της ΝΔ στη Χίου Γιώργος Επιτροπάκης.
Ως μόνη λύση βλέπει την έκδοση ενός νέου ισχυρότερου νόμου που θα καταργεί τα Π.Δ., ενώ ζητά να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, όπως και στην κα Τσουρή και στην Περιφερειάρχη. (Ο χάρτης είναι από το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Η ΑΜΑΝΗ)
Λαμβάνοντας σαφώς έτσι στο τέλος αντικυβερνητικό ύφος, στο δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Η μόνη εφικτή αλλά δύσκολη ενέργεια που μπορεί να γίνει είναι η έκδοση ενός ισχυρότερου νόμου που καταργεί τα Π.Δ. άρα η γραφειοκρατική οδός στην παρούσα φάση δεν αρκεί. Χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις, χρειάζονται δυναμικές διαμαρτυρίες, χρειάζεται να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, στην κοινοβουλευτική μας εκπρόσωπο και υφυπουργό Υγείας κα Ελπίδα Τσουρή, στην Περιφερειάρχη κα Σκέμπερη ότι δεν επιτρέπουμε την εφαρμογή αυτού του καταστροφικού για τον τόπο μας Προεδρικού Διατάγματος».
Ανάλογη επιστολή με την ένδειξη  εξαιρετικά επείγον ο κ. Επιτροπάκης απέστειλε και στο Δήμαρχο Αμανής αναφέροντας:
«Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με το θέμα που αφορά τις ΖΟΕ, συμπληρωματικά και για διευκόλυνση των αποφάσεων σας, θέλω να σας επισημάνω το εξής:
Επειδή θεωρητικά υπάρχει αντίδραση με προσφυγή στο ΣτΕ για αναστολή- ακύρωση, αυτό πρακτικά είναι μάταιο αν όχι αδύνατο, διότι τα Π.Δ. πριν εκδοθούν ελέγχονται και εξετάζονται από το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οπως γίνεται αντιληπτό, δεν μπορεί το ΣτΕ να ακυρώσει διατάξεις που αυτό επεκύρωσε.
«Εξ’ αλλου περιβαλλοντικές προσφυγές γίνονται δεκτές κατά κανόνα μόνον όταν αυξάνει το ποσοστό διατήρησης του φυσικού κάλλους και κατ’ επέκταση ανέπαφης γης. ’Αρα δηλαδή η μόνη εφικτή προς το παρόν τουλάχιστον ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιέσουμε μόνο για έκδοση ισχυρότερου νόμου. Ακόμα, και η υπογραφή άλλου Π.Δ. θεωρητικά είναι εφικτή πρακτικά όμως και αυτή είναι μάταιη γιατί δεν θα περάσει από το ΣτΕ προς υπογραφή αφού το περιεχόμενο του νέου Π.Δ. θα έρχεται σε αντίθεση με το προηγούμενο. Η ψήφιση δε και η έκδοση νέου νόμου όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν είναι μάταιη και αδύνατη αλλά είναι πολύ δύσκολη.
«Αυτά τα αναφέρω, συνεχίζει ο κ. Επιτροπάκης, γιατί ακούγονται και γράφονται στις εφημερίδες πολλά για προσφυγές και άλλες ενέργειες οι οποίες θεωρητικά και διαδικαστικά μπορέι μεν να γίνονται αλλά πρακτικά είναι σαν να μας αποπροσανατολίζουν και μας κοιμίζουν.
«Αυτά όλα που σας γράφω ελέγχονται για την ακρίβειά τους και θα σας κρατώ ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη», καταλήγει η εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του πολιτευτή Γιώργου Επιτροπάκη προς το Δήμαρχο Αμανής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραβεία υπουργείου Αιγαίου σε μαθητές- αθλητές
Επόμενο άρθροΑλλοτινές μου εποχές…