Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Θέση Βαρίνου για τα Προεδρικά Διατάγματα ως Τομεάρχης Αιγαίου

Θέση Βαρίνου για τα Προεδρικά Διατάγματα ως Τομεάρχης Αιγαίου

29

 ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ του Τομέα Αιγαίου της ΝΔ και όχι ως βουλευτής Χίου προτίμησε να κάνει δήλωση για τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου στα νησιά ο βουλευτής Θανάσης Βαρίνος. Εντύπωση κάνει ότι δεν αναφέρεται διόλου στη Χίο και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, αφήνοντας έτσι τους πολιτευτές στην ουσία του κόμματός του να παίρνουν θέση. Ο ίδιος θέτει θέμα συντονισμού μεταξύ των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου.
Η ανακοίνωση του κ. Βαρίνου από τον «Τομέα Αιγαίου» είναι η ακόλουθη:
«Ο Βουλευτής Χίου Αθανάσιος Βαρίνος Υπεύθυνος του Τομέα Αιγαίου της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Τα Υπουργεία Αιγαίου και ΠΕΧΩΔΕ προχωρούν στην υπογραφή Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης στα Νησιά του Αιγαίου.

Οι αντιθέσεις μεταξύ των δύο Υπουργείων γιαυτό το θέμα είναι γνωστές.
Όμως τα μέλη της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι προσωπικές πολιτικές σε οικιστικά θέματα θα καταστρέψουν την οικονομία των Νησιών μας.
Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να μπει τάξη στα Χωροταξικά και Οικιστικά προβλήματα των Νησιών, να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τους παραδοσιακούς οικισμούς και το περιβάλλον.
Αυτό επιθυμούν και οι Αιγαιοπελαγίτικοι φορείς οι οποίοι όμως αγνοήθηκαν κατά την εκπόνηση των μελετών.
Καλούμε την Κυβέρνηση πριν την υπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων καθορισμού Ζ.Ο.Ε. στα Νησιά, να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιίατερα τη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση», καταλήγει η ανακοίνωση του Θανάση Βαρίνου ως Υπεύθυνου του Τομέα Αιγαίου της ΝΔ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒραβεία υπουργείου Αιγαίου σε μαθητές- αθλητές
Επόμενο άρθροΑλλοτινές μου εποχές…