Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΔ κατά Σκέμπερη

ΝΔ κατά Σκέμπερη

37

 «Χρηματοδοτήσεις θέλουμε αλλά αυτές δεν είναι ορατές», καταλήγει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου της ΝΔ που ασκεί έντονη κριτική στα όσα δήλωσε για τα έργα στο νομό η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κατά την πενθήμερη παραμονή της στο νησί.
Αμφισβητείται δε το κατά πόσο θα υπάρξουν κονδύλια για έργα στο νομό, τονίζοντας ότι τελικά κανένα έργο δεν θα ξεκινήσει φέτος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου της ΝΔ έχει ως εξής:
«Οι πολλές ψεύτικες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τώρα πρέπει να γίνουν πράξη. Τα μεγάλα έργα που έχει άμεση ανάγκη η Χίος και που με φορτικότητα τα ζητούσαν οι προηγούμενες αρχές δεν έγιναν. Και οι υποσχέσεις όμως του σημερινού Νομάρχη και Δημάρχου κάπου σκοντάφτουν.
Έτσι λοιπόν, ήρθε για πέντε μέρες στο νησί η Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Σκέμπερη και προσπάθησε με ευγλωττία να ξεγελάσει για μια ακόμη φορά τον Χιώτικο λαό. Εκεί λοιπόν που όλα άρχιζαν από 1/1/2003, έχουμε καινούργιες καθυστερήσεις. Αναλυτικά είπε:
Κατράρης: σε πέντε μήνες η ορισιτκή μελέτη και βλέπουμε.
Κόρης Γεφύρι: εντός των ημερών υπογράφεται η ανάθεση μελέτης για επικαιροποίηση των τιμών και σύνταξη συμπληρωματικών μελετών και σύνταξη προμελέτης. Τις απαλλοτριώσεις τις ξέχασαν.
Φράγμα Κοντού: Και αυτού έχουμε επικαιροποίηση τιμών και σύνταξη συμπληρωματικών μελετών και σε 5 μήνες έχει ο Θεός.
Για λιμάνι: Κάθε φορέας ανεύθυνος και κάθε υπηρεσία δίνουν και μια λύση. Μελέτη για πού και πως μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο και ασφαλές λιμάνι της Χίου ΔΕΝ ανατίθεται και δεν χρηματοδοτείται. Και φυσικά λιμάνι δεν γίνεται.
Με λίγα λόγια Μεγάλα Έργα δεν πρόκειται να αρχίσουν φέτος, αλλά και καμία υπόσχεση για σοβαρές χρηματοδοτήσεις.
Λέμε λοιπόν στην κ. Σκέμπερη: Δώστε χρήματα στους δικούς σας ανθρώπους για το καλό της Χίου. Εμείς συμφωνούμε!!! Μη μας κοροϊδεύεται και πάλι όπως κάνατε τα προηγούμενα χρόνια.
Συμπέρασμα: Η Χίος πάλι θα μείνει έξω από τα Μεγάλα Έργα, γιατί τα χρήματα τα έχει ανάγκη η Αθήνα για τα Ολυμπιακά έργα . Γι’ αυτό μας ήρθε η κ. Σκέμπερη να μας μιλάει για μελέτες και επικαιροποιήσεις. Αυτά τα χορτάσαμε.
Χρηματοδοτήσεις θέλουμς αλλά αυτές δεν είναι ορατές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλοτινές μου εποχές…
Επόμενο άρθροΗ Εαρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ