Αρχική Νέα Τοπικά Ερώτηση Βαρίνου για απαράδεκτη αντιμετώπιση πλοιάρχου “Prestige”

Ερώτηση Βαρίνου για απαράδεκτη αντιμετώπιση πλοιάρχου “Prestige”

35


 Τις ενέργειες που έχει κάνει η Κυβέρνηση για αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά των Ισπανικών Αρχών προς τον έλληνα πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου “PRESTIGE” έτσι ώστε να απελευθερωθεί και να επιστρέψει στην Ελλάδα, ζητά να μάθει με ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Θανάσης Βαρίνος.
Ο κ. Βαρίνος κατέθεσε και σειρά εγγράφων όου τονίζει τις απαράδεκτες ενέργειες που έκανε τις μέρες προ του ναυαγίου, όταν «ο ηρωϊκός καπετάνιος ζήτησε να σώσει το πλοίο και το φορτίο αλλά και να προστατεύσει τη Γαλικία της Ισπανίας από την οικολογική καταστροφή», αφού είχε καταφέρει να μηδενίσει την κλίση. Αντί αυτού όμως οι ισπανικές αρχέ ςτον διέταξαν να χρησιμοποιήσει τις μηχανές του και να φύγει, με τελικό αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το δεξαμενόπλοιο και προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
«Ο έλληνας πλοίαρχος του PRESTIGE καπ. Απόστολος Μαγκούρας έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα προκειμένου να καλυφθούν οι βαριές ευθύνες των ισπανικών αρχών για την οικολογική καταστροφή», σημειώνει, αναφέροντας ότι κρατείται προφυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ, ενώ ορίστηκε πρωτοφανής και υπερβολική χρηματική εγγύηση 3. Εκατ. € για την αποφυλάκισή του.
Πράγματι σύμφωνα με το ΑΠΕ χθες το μεσημέρι αποφυλακίστηκε ο πλοίαρχος του «Prestige» Απόστολος Μαγκούρας. Οι Δικαστικές Αρχές δέχτηκαν το ποσό των 3 εκ. ευρώ του P&I Club του Λονδίνου ως εγγύηση για την αποφυλάκιση του κ. Μαγκούρα, ο οποίος δήλωσε ευτυχισμένος αλλά και κουρασμένος, ενώ προσέθεσε ότι είναι περιστοιχισμένος από φίλους.
Ο κ. Μαγκούρας μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τους όρους της αποφυλάκισής του θα διαμένει σε ξενοδοχείο της περιοχής. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το ισπανικό δικαστήριο δεν θα επιτρέψει στον κ. Μαγκούρα την έξοδο από την χώρα, ενώ θα πρέπει να προσέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒιβλιοθήκη καλεί Δήμο
Επόμενο άρθροΝίκησαν τα φαβορί, εκτός τελικού ο ΝΟΧ