Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Eπερώτηση βουλευτών, αργεί το Ελαιοκομικό Μητρώο

Eπερώτηση βουλευτών, αργεί το Ελαιοκομικό Μητρώο

29

 Επερώτηση στον υπουργό Γεωργίας κατέθεσαν 61 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Βαρίνος, με την οποία σημειώνονται τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκονται οι έλληνες ελαιοπαραγωγοί.
«Η ευθύνη της Κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελαιόλαδο είναι τεράστια διότι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου εμφανίζεται μειωμένη, οι ελαιοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα (εξαιτίας και της χαμηλής τιμής του προϊόντος) και εξαιτίας της αργοπορίας στη σύνταξη του Ελαιοκομικού Μητρώου.
Ειδικά για το τελευταίο θέμα ο κ. Βαρίνος στη σχετική κοινοποίηση της επερώτησης, έχει σημειώσει την ειδική αναφορά που έχει και για τη Χίο.
Εκεί σημειώνεται:
«Η κατάσταση όπως διαφαίνεται πρόκειται να επιδεινωθεί το 2003 δεδομένου ότι η σύνταξη του Ελαιοκομικού Μητρώου προχωρεί με πολύ βραδύ ρυθμό με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος μη ολοκλήρωσής του στις 30/7/2003, που είναι η καταληκτική ημερομηνία πέραν της οποίας οι επιδοτήσεις δεν θα καταβάλλονται εφόσον δεν έχει ολοκληρωθεί το 95% του Μητρώου.
«Χαρακτηριστικό είνατι το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα ανετέθη η εργασία για τους νομούς Λέσβου- Σάμου- Χίου- Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ενώ ούτε σε ένα νομό από τους λοιπούς δεν έχει παραδοθεί το Μητρώο στο σύνολό του μέχρι σήμερα.
«Κατόπιων των ανωτέρω,
ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός Γεωργίας
Για την ανεπάρκεια πολιτικής και μέτρων για την οικονομική ανακούφιση των ελαιοπαραγωγών».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκτακτο συμβούλιο Δήμου Ιωνίας για το γήπεδο
Επόμενο άρθροΑργεί το Internet να μπει στη ζωή μας